Nova: εθελοντική δράση για την προστασία του Υμηττού

Nova: εθελοντική δράση για την προστασία του  Υμηττού

Η δράση στοχεύει στην αντιπυρική θωράκιση του Υμηττού

Η Nova, μέλος της United Group του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, πραγματοποίησε εθελοντική δράση καθαρισμού του Υμηττού, την Πέμπτη 08/06. Ο καθαρισμός υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Zero Plastic Υμηττός” του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), και στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της Nova με την Aegean Rebreath. Οι τρεις εθελοντικές ομάδες συλλέξανε και απομακρύνανε εκατοντάδες λίτρα πλαστικού και σκουπιδιών, συμβάλλοντας σε ένα καθαρότερο περιβάλλον και στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του βουνού.

Η πολυπληθής εθελοντική ομάδας συμμετείχε στην πρωτοβουλία με πίστη στη φιλοσοφία της Nova, που θέτει τη βιωσιμότητα στην κορυφή των προτεραιοτήτων της. Ο Υμηττός αποτελεί τον σημαντικότερο πυρήνα πρασίνου τη Περιφέρειας, καλύπτοντας μια έκταση μεγαλύτερη από 80.000 στρέμματα και διαθέτει μεγάλη οικολογική σημασία για το λεκανοπέδιο, καθώς φιλοξενεί περισσότερα από 600 φυτικά είδη και υποείδη, αλλά και σπάνια ή απειλούμενα είδη ζώων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε: «Ο Υμηττός είναι το βουνό της καρδιάς μας, καθώς 1,5 εκατομμύριο Αθηναίοι ζουν γύρω από αυτό. Η Nοva μαζί με τον ΣΠΑΥ πρωταγωνιστούν στη θωράκιση και την προστασία του βουνού, μέσα από μοναδικές και ρηξικέλευθες – για την Ελλάδα- τεχνολογικές εφαρμογές. Σήμερα, όμως, στο πεδίο δράσης βρέθηκαν οι εργαζόμενοι της Nοva, αλλά και η ομάδα της Aegean Rebreath, δίνοντας τη δική τους ενέργεια και πολύτιμη βοήθεια για ένα καθαρό Υμηττό, στο πλαίσιο του προγράμματος “Zero Plastic Υμηττός”, το πρόγραμμα καθαρισμού του βουνού από τα πλαστικά και τα σκουπίδια και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό».

O κ. Σαρελάκος, CEO της Aegean Rebreath δήλωσε: «Βρεθήκαμε σήμερα εδώ μαζί με τους ανθρώπους τηης Nova, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε ένα καθαρισμό στο δάσος, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Αυτή η δράση σηματοδοτεί την αρχή της συνεργασίας μας με τη Nova για δράσεις καθαρισμού στο Γύθειο, την Μονεμβασιά, την Κέρκυρα και την Αμοργό. Ευελπιστούμε σε μια αποτελεσματική συνέργεια με ουσιαστικά αποτελέσματa ».

Ο κ. Γεωργιόπουλος, CEO της Νοva δήλωσε: «Σήμερα βρισκόμαστε στους πρόποδες του Υμηττού με την ομάδα εθελοντισμού της Nova. Η εταιρεία μας έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον Υμηττό, αφού σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ, και με τη χρήση του 5G δικτύου μας, ανιχνευτών και καμερών υψηλής ευκρίνειας, στήνουμε ένα σύγχρονο επιχειρησιακό κέντρο για την αντιπυρική προστασία του. Η Nova κάθε καλοκαίρι συνεισφέρει στη διαχείριση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τις πυρκαγιές, σε όλη την έκτασή της, με στοχευμένες δωρεές. Σήμερα είμαστε εδώ ψυχή τε και σώματι. Όχι μόνο με την τεχνολογία μας, αλλά και με τη σημαντική συμμετοχή της ομάδας των εθελοντών μας, προχωρούμε στον καθαρισμό του βουνού, ώστε να το προστατέψουμε ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας, τον ΣΠΑΥ και την Aegean Rebreath.»

Επόμενοι σταθμοί του μεγάλου προγράμματος της Nova με την Aegean Rebreath είναι το Γύθειο και η Μονεμβασιά, όπου οι εξειδικευμένοι δύτες της Aegean Rebreath θα καταδυθούν για να εντοπίσουν και να συλλέξουν δίχτυα, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο έχουν δρομολογηθεί ακόμα δύο ενάλιοι καθαρισμοί, στην Αμοργό και στην Κέρκυρα, σε σημεία με πραγματική φυσική ομορφιά, που όμως έχουν επιβαρυνθεί, λόγω των ενάλιων απορριμμάτων και των διχτυών ψαρέματος που απορρίπτονται στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα