Το μέλλον της εκπαίδευσης ανήκει στην e-class του City Unity College

Το μέλλον της εκπαίδευσης ανήκει στην e-class του City Unity College

Η τεχνολογία εξελίσσεται. Το ίδιο και οι σπουδές σου.

Τα τελευταία χρόνια ο τομέας της εκπαίδευσης γνωρίζει τεράστιες αλλαγές. Η ηλεκτρονική μάθηση κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, ενώ τη δεδομένη στιγμή θα λέγαμε πως θεωρείται πιο απαραίτητη από ποτέ. Με ένα ενδεχόμενο ενός νέου lockdown να μην αποκλείεται από κανέναν, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή για τους νέους σπουδαστές.

Στο City Unity College, το αναγνωρισμένο κολέγιο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων που ιδρύθηκε το 1999, η ηλεκτρονική μάθηση μέσω διαδικτυακών τάξεων έχει περάσει σε πρώτο πλάνο. Ο κύριος στόχος του κολεγίου άλλωστε ήταν πάντα να παρέχει καινοτόμα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών, έτσι ώστε κάθε απόφοιτος να διαχειρίζεται με επιτυχία τις απαιτήσεις του επαγγελματικού χώρου στον οποίο ανήκει.

Σε αυτό το πλαίσιο,λοιπόν, στη διαφορετική φετινή χρονιά που ξεκινάει δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη τεχνολογιών, οι οποίες να βοηθήσουν καθηγητές και σπουδαστές στη διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης με τον πλέον σύγχρονο τρόπο.

Η νέα πλατφόρμα CityU eClass, που παρουσιάζει το κολέγιο είναι ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης μαθημάτων, που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση και παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού. Είναι η λύση που προσφέρει το Ελληνικό Ακαδημαϊκό Δίκτυο (GUnet) για την υποστήριξη ασύγχρονων υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης.

Στο νέο αυτό ψηφιακό περιβάλλον οι διδάσκοντες με πάνω από 40.000 ώρες εμπειρία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μπορούν να προσθέτουν σημειώσεις μαθημάτων, καθώς και να ενημερώνουν το ημερολόγιο της ηλεκτρονικής τάξης, προκειμένου να οι φοιτητές ναείναι καλύτερα οργανωμένοι σε κάθε τους μάθημα.

Παράλληλα, οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε εγγραφή μιας διάλεξης, έτσι ώστε να μπορούν να την παρακολουθήσουν ξανά μετά το τέλος της, να ανεβάσουν online της εργασίες τους εύκολα και απλά, να απαντήσουν σε γρήγορα quiz και tests των καθηγητών σε μια πιο διασκεδαστική προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίες, ενώ θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα αυτά και από το κινητό τους τηλέφωνο.

BigBlueButton, η νέα online τάξη

Το πιο σημαντικό,όμως, που έχει να προσφέρει το City Unity College στους νέους φοιτητές του είναι το BigBlueButton, μια πλατφόρμα διαδικτυακής τηλεδιάσκεψης ανοιχτού κώδικα,στην οποία λαμβάνουν χώρα πλέον τα διαδικτυακά μαθήματα ή με πιο απλά λόγια, τη νέα online τάξη.

Το BigBlueButton εστιάζει στη χρηστικότητα. Άλλωστε το ίδιο το όνομα της εφαρμογής προέκυψε από το όραμα των δημιουργών της, ώστε να σχεδιαστεί μία πλατφόρμα, η χρήση της οποίας θα ήταν τόσο απλή όσο το πάτημα ενός “Μεγάλου μπλε κουμπιού”.

Τι μπορεί να προσφέρει αυτή η σύγχρονη πλατφόρμα εκπαίδευσης; Πρώτο και βασικότερο είναι πως μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα όλοι οι μαθητές και ο καθηγητής μιας τάξης. Δεν υπάρχει περιορισμός στις κάμερες, που θα είναι ταυτόχρονα ανοιχτές, με αποτέλεσμα το BigBlueButton να θυμίζει μια κανονική αίθουσα διδασκαλίας με φωνή και εικόνα.

Ο καθηγητής έχει τη δυνατότητα μέσω της πλατφόρμας να κάνει το μάθημά του με την εμφάνιση των διαφανειών παρουσίασης σε πάνω από 70 format σε όλους τους συμμετέχοντες.Παράλληλα, οι χρήστες μπορούν να συνομιλήσουν μέσα chat είτε δημόσια, είτε ιδιωτικά, ενώ το διαδικτυακό μάθημα εμπλουτίζεται και με τη χρήση ασπροπίνακα από την πλευρά του καθηγητή για σχολιασμό πάνω σε παρουσιάσεις. Όλα αυτά οιφοιτητές τα βλέπουν σε πραγματικό χρόνο, σαν να βρίσκονταν στην τάξη τους.

Τέλος, το BigBlueButton είναι mobile responsive, κάτι που σημαίνει πως σπουδαστές και καθηγητές μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα και να παρακολουθήσουν κάποιο μάθημα, από όπου κι αν βρίσκονται, απλώς πατώντας μερικά κλικ στην οθόνη του κινητού τους.

Δίχως αμφιβολία, η συγκεκριμένη πλατφόρμα διαδικτυακής τηλεδιάσκεψης που προσφέρει στους φοιτητέςτου City Unity College πηγαίνει την εμπειρία της τηλε-διδασκαλίας ένα βήμα πιο μπροστά. Μιλάμε για ένα ένα ιδιαίτερα εύχρηστο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών, αλλά ταυτόχρονα και ένα ελκυστικό περιβάλλον που κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον των φοιτητών.

Απ’ ότι φαίνεται, η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση δεν είναι το μέλλον. Είναι το παρόν και φέτος έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ μια υψηλής ποιότητας εμπειρία μάθησης από την άνεση του σπιτιού μας. Και το City Unity College κινείται ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα