Επιχειρηματίες που έγιναν δισεκατομμυριούχοι σε χρόνο ρεκόρ

Επιχειρηματίες που έγιναν δισεκατομμυριούχοι σε χρόνο ρεκόρ

Αυτοί είναι οι ταχύτερα αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την απόλυτη επιτυχία (Pics)

Υπάρχουν 1.826 δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο. Το να γίνεις ένας εξ’ αυτών είναι ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό κατόρθωμα.

Ωστόσο, μερικοί δισεκατομμυριούχοι υπήρξαν εντυπωσιακότεροι από τους υπόλοιπους, τουλάχιστον σε σχέση με το χρόνο που απαιτήθηκε για να συγκεντρώσουν την περιουσία τους.

Σας παρουσιάζουμε μερικούς από τους ταχύτερα αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους:

JOHN D. ROCKEFELLER - STANDARD OIL

Χρόνος που χρειάστηκε για να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια: 25 χρόνια

Παράδοξο δεδομένο: Ο Rockefeller θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος – και ένας από τους πιο φιλάνθρωπους – όλων των εποχών, με προσαρμοσμένη καθαρή περιουσία 345 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ίδρυσε το Πανεπιστήμιο του Σικάγο αλλά αρνήθηκε να δώσει σ’ αυτό το όνομά του επειδή δεν ήθελε το όνομά του να επισκιάσει το πανεπιστήμιο.

Πώς τα κατάφερε: Χάρη στην ανυπαρξία νόμων σχετικών με τα μονοπώλια, ο Rockefeller έφτιαξε μια περιουσία ιδρύοντας τη Standard Oil. Την εταιρεία την έστησε το 1870, όταν ήταν 31 χρονών, στο Κλίβελαντ, μετά από μια πρώιμη καριέρα ως μεσίτης αγροτικών προϊόντων. Μέσα σε λίγα χρόνια, αγόρασε σχεδόν κάθε διυλιστήριο στο Κλίβελαντ και έγινε ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες στην Αμερική. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1890, η Standard Oil ήλεγχε το 90% του πετρελαίου στην Αμερική, και κάπως έτσι ο ιδιοκτήτης της έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος της Αμερικής και ένας από τους λόγους για τους οποίους τα μονοπώλια είναι τώρα πολύ καλά ρυθμισμένα.

Επιχειρηματίες που έγιναν δισεκατομμυριούχοι σε χρόνο ρεκόρ

BILL GATES - MICROSOFT

Χρόνος που χρειάστηκε για να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια: 12 χρόνια

Παράδοξο δεδομένο: Όταν ήταν 15 χρονών, ο Gates έβγαλε 20.000 δολάρια από την πώληση ενός προγράμματος που σχεδίασε για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας στο δρόμο.

Πώς τα κατάφερε: Το 1978, τρία χρόνια μετά απ’ το ξεκίνημα της Microsoft, ο Gates είχε 25 εργαζόμενους και 2.5 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Μέχρι το 1983, η Microsoft τροφοδοτούσε το 30% των υπολογιστών του κόσμου. Το 1986 η Microsoft εισήχθη στο χρηματιστήριο, δίνοντας στον Gates μια καθαρή περιουσία 350 εκατομμυρίων δολαρίων. Ήταν 30 χρονών. Σύντομα, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον το πλουσιότερο …σπασίκλα στην Αμερική.

Επιχειρηματίες που έγιναν δισεκατομμυριούχοι σε χρόνο ρεκόρ

SERGEY BRIN ΚΑΙ LARRY PAGE - GOOGLE

Χρόνος που χρειάστηκαν για να φτάσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια: 8 χρόνια

Παράδοξο δεδομένο: Τη χρονιά όταν στήθηκε η Google, οι Brin και Page συνέγραψαν ένα βιβλίο που εξηγούσε γιατί δεν ήθελαν να ξεκινήσουν μια εταιρεία που χρηματοδοτείτο από τη διαφήμιση. Η διαφήμιση συνεισφέρει τώρα το 90% των εσόδων της Google. Χμμ…

Πώς τα κατάφεραν: Οι Brin και Page συνέλαβαν την ιδέα της Google ως μέρος ενός πρότζεκτ στο Πανεπιστήμιο του Stanford. Μετά την κατασκευή ενός πρωτοτύπου, οι δυο τους προσπάθησαν να πουλήσουν την εταιρεία στη νεοφυή επιχείρηση Excite για 1.6 εκατομμύρια δολάρια. Ο Page είπε στην Excite ότι θα λάμβανε 600.000 δολάρια σε μετρητά, 700.000 δολάρια σε μετοχές, και τα υπόλοιπα 300.000 δολάρια θα έπρεπε να δοθούν στο Stanford. Ευτυχώς, η Excite αντιπρότεινε 750.000 δολάρια και ο Page αρνήθηκε. Οι Brin και Page έγιναν δισεκατομμυριούχοι λίγα χρόνια αργότερα.

Επιχειρηματίες που έγιναν δισεκατομμυριούχοι σε χρόνο ρεκόρ

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

Πηγή: f ortunegreece.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network