Η μεγάλη θεομηνία της 12ης Ιανουαρίου 1997

Πλημμύρα στην Κόρινθο
Πλημμύρα στην Κόρινθο EUROKINISSI

Στις 12 Ιανουαρίου 1997 ισχυρές βροχές έπληξαν μεγάλο τμήμα της χώρας προκαλώντας φονικές πλημμύρες. Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετώπισαν οι νομοί Κορινθίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Φθιώτιδας και Αιτωλοακαρνανίας.

Σαν σήμερα 12 Ιανουαρίου δεν ξεχνώ την μεγάλη θεομηνία του 1997 με 6 νεκρούς από πλημμύρες σε Φθιώτιδα και Κόρινθο. Τεράστιες ήταν οι καταστροφές σε περιουσίες και δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις καταρρακτώδεις βροχές αντιμετώπισαν οι νομοί Κορινθίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Φθιώτιδας και Αιτωλοακαρνανίας. To θέμα από το Mega το κάλυψαν οι έμπειροι δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ όπως ο Βασίλης Πελέκης ο Κώστας Καζακόπουλος και ο Γιώργος Σαραντάκος. Ας δούμε κάποια πλάνα από την ζωντανή μετάδοση που έκανε ο Αντώνης Λιάρος από το στούντιο του Mega στη Παιανία.

ADVERTISING

Οι περιοχές που επηρεάστηκαν περισσότερο ήταν:

α) Κορινθίων (οικισμοί Κορίνθου, Σολωμού)

β) Σικυωνίων (οικισμοί Κιάτου, Άνω και Κάτω Διμηνιού)

γ) Άσσου Λεχαίου (οικισμοί Άσσου, Περιγιαλιού)

δ) Βόχας (οικισμός Ευαγγελίστριας)

ε) Ξυλοκάστρου (οικισμός Μελισσιού)

στ) Τενέας (οικισμός Χιλιομοδίου)

Η μεγάλη θεομηνία της 12ης Ιανουαρίου 1997

Σημειώθηκαν πάνω από 200 mm (χιλιοστά) βροχής μέσα σε λίγες ώρες , με κανονικό ετήσιο ύψος βροχόπτωσης στην Κόρινθο στα 410 χιλιοστά.

Η μεγάλη θεομηνία της 12ης Ιανουαρίου 1997

Υπολογίζοντας τη διάρκεια της βροχόπτωσης πρέπει από το χείμαρρο να πέρασαν πάνω από 1,5 εκατομμύρια κυβικών μέτρων νερού. Στη μελέτη της ΔΕΥΑΚ σημειωνόταν ο κίνδυνος από τους αγωγούς, που θα σώρευαν στον Ξηριά περίπου 1 εκατομμύριο κυβικών μέτρων νερού. Οσα περίπου ήταν αυτά που πλημμύρισαν την Κόρινθο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σαν Σήμερα
SHARE:

24Media Network