Οι δέκα 'μυστικές' πόλεις της Ευρώπης

Οι δέκα 'μυστικές' πόλεις της Ευρώπης

Οι μαγευτικές πόλεις της Ευρώπης που δεν γνωρίζετε (pics)

Ξεχάστε τους τουριστικούς προορισμούς. Η Ευρώπη είναι  γεμάτη με μικρά διαμάντια και σας καλεί να τα γνωρίσετε.Δείτε ποιες πόλεις αξίζει να επισκεφτείτε, και ίσως δε γνωρίζατε ούτε το όνομα τους!

ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ, ΤΣΕΧΙΑ

Οι δέκα 'μυστικές' πόλεις της Ευρώπης

 

Η μικρή γοτθική πόλη στη Νότια Βοημία, Τσέσκυ Κρούμλοβ, είναι γνωστή για τα μικρά σοκάκια της και τα μεσαιωνικά σπίτια, αλλά και το δεύτερο μεγαλύτερο κάστρο της Τσεχίας μετά το Κάστρο της Πράγας – το κάστρο του Κρουμλόβ, που δεσπόζει στο κέντρο της πόλης. Η μικρή πόλη, έχει διατηρήσει την μεσαιωνική της ταυτότητα και δίκαια το ιστορικό της κέντρο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της UNESCO για την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά αλλά και στη λίστα για την Φυσική Κληρονομιά.

ΑΝΕΣΙ, ΓΑΛΛΙΑ

Οι δέκα 'μυστικές' πόλεις της Ευρώπης

 

Η πόλη Ανεσί βρίσκεται μεταξύ Γενεύης και Chambery, στην περιοχή Haute-Savoie της ανατολικής Γαλλίας η οποία έχει λάβει το προσωνύμιο «Βενετία της Γαλλίας» κυρίως εξαιτίας των καναλιών που διασχίζουν τη πόλη.

Σήμερα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αλπικούς προορισμούς αλλά και μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες πόλεις της Γαλλίας.

ΠΟΛΠΕΡΟ, ΑΓΓΛΙΑ

Οι δέκα 'μυστικές' πόλεις της Ευρώπης

 

Πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά ψαροχώρια χωριά της Κορνουάλης, που δύσκολα θυμίζει κάτι από Αγγλία. Τα μικρά σπιτάκια είναι χτισμένα αμφιθεατρικά γύρω απ’ το λιμάνι, παραπέμποντας σε πίνακα και όχι σε τοπίο.

ΣΙΝΤΡΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Οι δέκα 'μυστικές' πόλεις της Ευρώπης

 

Η Σίντρα είναι πόλη και δήμος στην Πορτογαλία, που βρίσκεται στην περιοχή της Λισσαβώνας, και έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό μετά από την πρωτεύουσα (περίπου 33.000 κατοίκους). Η πόλη είναι μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO εξαιτίας της ρομαντικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, με τα πολύχρωμα σπίτια τα κάστρα και τις εκκλησίες.

Δείτε και τις υπόλοιπες πόλεις.

Πηγή:  Fortunegreece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE: