Τρομακτικά όπλα που χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα

Τρομακτικά όπλα που χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα

Το ανθρώπινο είδος στα χειρότερα του. Από βόμβες διασποράς μέχρι και δηλητηριώδη αέρια που χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα

Πολύ συχνά σκεφτόμαστε πως όπλα που έχουν εφευρεθεί και αναπτυχθεί κατά το παρελθόν θα μπορούσαν να είναι δημιουργήματα μανιακών δολοφόνων που μόνο στόχο είχαν τον πόνο και τον εξευτελισμό του ανθρώπου. Τα όπλα αυτά είναι φυσικά πολύ αποτελεσματικά-άλλωστε γι αυτό σχεδιάστηκαν εξαρχής.

Το εξοργιστικό κομμάτι αυτής της ιστορίας είναι πως πολλά από αυτά τα όπλα χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα-μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις τείνουν να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας.

Ας δούμε ποια είναι μερικά από αυτά!

1. ΑΓΚΑΘΩΤΟ ΣΥΡΜΑ

Σχεδιάστηκε το 1874 από τον Αμερικανό Τζόζεφ Γκλίντεν για να κρατά τις αγελάδες σε περιφραγμένους χώρους. Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο, η χρήση του επεκτάθηκε στην περίφραξη στρατηγικών σημείων και την δημιουργία ενεδρών. Το αγκαθωτό σύρμα έχει γίνει σύμβολο της καταπίεσης και χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα ευρέως από τους στρατούς σε όλον τον κόσμο.

Τρομακτικά όπλα που χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα

2. ΟΙ «ΤΡΥΠΙΕΣ» ΣΦΑΙΡΕΣ

Η διαφορά μίας τέτοιας σφαίρας από τις κανονικές είναι πως αυτή διαθέτει μία «τρύπα», ένα κοίλο σημείο λαξευμένο στην κορυφή της. Αυτή η τρύπα κάνει τεράστια διαφορά όταν η σφαίρα βρει τον στόχο. Αντί να περάσει μέσα από τον στόχο και να βγει από την άλλη πλευρά, αυτή η σφαίρα μόλις χτυπήσει τον στόχο διασπάται σε εννέα διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτό προκαλεί στα θύματα εκτεταμένη εσωτερική αιμορραγία, καθώς τα θραύσματα της σφαίρας απλώνονται σε όλο του το σώμα.

Τρομακτικά όπλα που χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα

3. ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΥΨΗΛΗΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΗΕΑΤ)

Δημιούργημα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Τα εν λόγω πυρομαχικά ανακαλύφθηκαν τυχαία. Χρησιμοποιούν την κινητική ενέργεια όχι απλώς για να διαπεράσουν την επιφάνεια του στόχου, αλλά για να διεισδύσουν στο εσωτερικό του. Τοποθετώντας ένα κοίλο κώνο χαλκού (σε σχήμα διαμαντιού) μπροστά από ένα εκρηκτικό φορτίο, όλη η παραγόμενη ενέργεια διοχετεύεται σε ένα μόνο μικρό σημείο, αντί να διαχέεται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Τρομακτικά όπλα που χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμεραΔείτε και τα υπόλοιπα στο Fortunegreece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network