Ζει ο Έλβις Πρίσλεϊ; 5 διάσημες θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον θάνατό του

Ζει ο Έλβις Πρίσλεϊ; 5 διάσημες θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον θάνατό του
Ο Έλβις Πρίσλεϊ AP

Ο Έλβις Πρίσλεϊ πέθανε στις 16 Αυγούστου του 1977. Ή μήπως όχι; Οι πιο διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο του "Βασιλιά του Ροκ εντ Ρολ".

Ο διάσημος τραγουδιστής Έλβις Πρίσλεϊ, γνωστός και ως “ο Βασιλιάς του Ροκ εν Ρολ”, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα.

Γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1935 στο Μισισίπι και πέθανε σαν σήμερα, στις 16 Αυγούστου του 1977 στο Μέμφις, σκορπίζοντας τη θλίψη στους εκατομμύρια θαυμαστές του ανά τον πλανήτη, που τον λάτρευαν σαν θεό. Μετά από δεκάδες επιτυχίες, σπουδαία τραγούδια που σκαρφάλωναν αβίαστα στα charts, κινηματογραφικές ταινίες και τεράστια αγάπη από τον κόσμο, ο Έλβις βρέθηκε νεκρός από τη μνηστή του, Τζίντζερ Όλντεν, ξαπλωμένος στο πάτωμα στο σπίτι του στο κτήμα Graceland.

Ο Έλβις Πρίσλεϊ ASSOCIATED PRESS

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Baptist Memorial όπου και στις 3:30 μ.μ. ανακοινώθηκε ο θάνατος του, σε ηλικία 42 ετών. Σε μια συνέντευξη τύπου που δόθηκε αργότερα, οι γιατροί ανακοίνωσαν πως ο θάνατος επήλθε από καρδιακή αρρυθμία, η οποία προκλήθηκε από μεγάλη δόση ναρκωτικών. Η κηδεία του ήταν εθνικό γεγονός, ενώ η ταφή του αρχικά έγινε στο νεκροταφείο του Φόρεστ Χιλ στο Μέμφις, δίπλα από τη μητέρα του, αλλά για λόγους ασφαλείας οι σοροί μεταφέρθηκαν στη Graceland.

Μετά το θάνατο του άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες φημολογίες και θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες αφορούσαν είτε τον τρόπο με τον οποίο πέθανε, είτε ισχυρισμούς πως ο Έλβις Πρίσλεϊ ακόμη ζει και δεν πέθανε ποτέ, αρκετές από τις οποίες καταγράφει η Mirror.

Ακολουθούν 5 διάσημες θεωρίες:

1. Αυτοκτόνησε

Πολλοί είναι εκείνοι που ναι μεν αποδέχονται το γεγονός πως ο Έλβις Πρίσλεϊ πέθανε, αλλά δεν δέχονται το ότι “έφυγε” από καρδιά λόγω υπερβολικής δόσης ναρκωτικών, ειδικά μετά από δηλώσεις της πρώην γυναίκας του Πρισίλα Πρίσλεϊ, με την οποία απέκτησε τη μοναχοκόρη του Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, σε σχετικό ντοκιμαντέρ του HBO όπου είπε: “Ο Έλβις ήξερε τι έκανε με τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Οι άνθρωποι στον κλειστό του κύκλο προσπάθησαν να τον σταματήσουν, αλλά στον Έλβις δεν έλεγες τι να κάνει. Θα σε πέταγε έξω”.

Ο Έλβις Πρίσλεϊ, η Πρισίλα και η κόρη τους ASSOCIATED PRESS

2. Έστησε τον θάνατό του και διέφυγε με ελικόπτερο

Μια πολύ διαδεδομένη φημολογία θέλει τον Έλβις Πρίσλεϊ να έχει σκηνοθετήσει τον θάνατό του και να έχει εξαφανιστεί μακριά από όλους και από όλα, επειδή σιχάθηκε τα φώτα της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, υπήρξαν μαρτυρίες πως ένα μαύρο ελικόπτερο προσγειώθηκε στη Graceland λίγο πριν βρεθεί το πτώμα του Έλβις, ενώ πιστεύουν πως το ελικόπτερο τον μετέφερε στις Βερμούδες.

Ο Έλβις Πρίσλεϊ AP

3. Άλλαξε καριέρα κι έγινε κομπάρσος

Πολλοί θεωρούν πως ο Έλβις Πρίσλεϊ παράτησε το τραγούδι και την υποκριτική και έγινε κομπάρσος ταινιών, καθώς δεν ήθελε άλλο να βρίσκεται στο προσκήνιο. Μάλιστα, κάποιοι πιστεύουν πως τον έχουν δει σε μια σκηνή από τη διάσημη ταινία “Μόνος στο Σπίτι”. Η θεωρία τους ενισχύεται από το ότι αν αναγραμματίσεις το ονομα του κεντρικού ήρωα της ταινίας Kevin McCallister, βγαίνει “I. Mr Elvis. Act”.

4. Είχε μπλέξει με τη μαφία και είναι προστατευόμενος μάρτυρας

Μια ισχυρή θεωρία αφορά την εμπλοκή του διάσημου τραγουδιστή με κύκλωμα μαφίας και την προστασία του από το FBI. Σύμφωνα με αυτήν, ο ίδιος είχε “πάρε-δώσε” με μαφιόζους και, όπως υποστηρίζει η Γκέιλ Μπρούερ-Τζιόρτζιο που το 1988 έγραψε το best seller “Is Elvis Alive”, ο σταρ τους κατέδωσε στο FBI γι’ αυτό και αναγκάστηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Ο Έλβις Πρίσλεϊ ASSOCIATED PRESS

5. Το λάθος στον τάφο του

Μερίδα κόσμου που θεωρεί ότι ο Έλβις Πρίσλεϊ δεν πέθανε ποτέ, στηρίζει τους ισχυρισμούς του στο “τυπογραφικό λάθος” που υπάρχει στον τάφο του. Συγκεκριμένα, στην ταφόπλακά του στη Graceland είναι γραμμένο το πλήρες όνομά του, που είναι Έλβις Αρον Πρίσλεϊ, αλλά το “Αρον” έχει γραφτεί με δύο “α”, δηλαδή “Άαρον”, ώστε να μην προκληθεί μπέρδεμα εφόσον… είναι ζωντανός!

Βέβαια, υπάρχει εξήγηση, αφού λένε πως ο Έλβις από μικρός έγραφε το όνομα “Άρον” με ένα “α”, αλλά ο πατέρας του ήθελε να χαρακτεί στον τάφο του η βιβλική εκδοχή “Άαρον”.

Ο τάφος του Έλβις Πρίσλεϊ ASSOCIATED PRESS

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα