ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

Ο Άγγελος Συρίγος είναι νομικός, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Α' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία και στις 4 Ιανουαρίου 2021 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Παιδείας με αρμοδιότητα την Ανώτατη Εκπαίδευση. Οι αρμοδιότητες που του ανατέθηκαν αφορούν κυρίως στις υπηρεσιακές μεταβολές, στην εκπροσώπηση του υπουργείου Παιδείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην έκδοση κανονιστικών διαταγμάτων με άλλα συναρμόδια υπουργεία και όργανα. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Αποφοίτησε το 1988 από το νομικό τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, όπου ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Νομικής το 1994. Από το 2002 διδάσκει διεθνές δίκαιο και εξωτερική πολιτική με ειδίκευση στις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάστηκε ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναθεώρηση της νομοθεσίας στο Μαυροβούνιο και στο Αζερμπαϊτζάν (1999-2002), ενώ έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Πέτσας, ο Συρίγος και η αναισθησία της εξουσίας

Ο Πέτσας, ο Συρίγος και η αναισθησία της εξουσίας

Η δήλωση Συρίγου για το πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών που ουσιαστικά ακολουθεί εκείνη του Στέλιου Πέτσα περί "προσαρμογής" και οι πολίτες που πρέπει να βρουν μόνοι τους λύσεις στα προβλήματά τους.

Άγγελος Συρίγος

Συρίγος για το στεγαστικό των εκπαιδευτικών: Να το λύσουν οι δήμοι, μην περιμένουν όλοι το κράτος-πατερούλη

Ο Αγγελος Συρίγος μετακύλισε τις ευθύνες για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των εκπαιδευτικών στους κατά τόπους δήμους.

Άγγελος Συρίγος

Βιασμοί ανθρώπων και εννοιών: Από τον Λιγνάδη στο Πολυτεχνείο…

Στο πολιτικό και κοινωνικό προσκήνιο κυριάρχησαν τις τελευταίες μέρες ο Κούγιας και ο Συρίγος. Για τον πρώτο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο δεύτερος, νεόκοπος πολιτικός, υφυπουργός σήμερα, είχε «σουξέ» επειδή προσπάθησε να αποδομήσει το «μύθο» του Πολυτεχνείου.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Βήμα της Βουλής

Τσίπρας: Εκτσογλανισμός είναι η ατιμωρησία εκλεκτών της εξουσίας, όπως ο Λιγνάδης

Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε την αποπομπή Συρίγου που αποκάλεσε «μύθο» το Πολυτεχνείο. Δεσμεύθηκε για κατάργηση του νόμου Κεραμέως για τα ΑΕΙ ενώ τόνισε ότι εκτσογλανισμός είναι η αποφυλάκιση Λιγνάδη. Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία.

Η Φώφη Γεννηματά

Κίνημα Αλλαγής για Συρίγο: "Εξισώνει φασίστες με αντιφασιστικές διαμαρτυρίες"

Τις δηλώσεις του Άγγελου ΣΥΡΙΓΟΥ σχολίασε με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, κατηγορώντας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη "στροφή με Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη και Μπογδάνο".