Αποστολάκης για F-35: Η προμήθεια οπλικών συστημάτων πρέπει να προκύπτει από εμπεριστατωμένη μελέτη

Αποστολάκης για F-35: Η προμήθεια οπλικών συστημάτων πρέπει να προκύπτει από εμπεριστατωμένη μελέτη
Eurokinissi

"Μας ξενίζει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ανακοινώνει μια τέτοια προμήθεια χωρίς να φαίνεται ότι έχουν τηρηθεί οι δικαδικασίες" ανέφερε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφερόμενος στην ανακοινωση για τα F-35.

Στην ανακοινωση του πρωθυπουργού για την προμήθεια F- 35 αναφέρθηκε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, τονίζοντας οτι είναι σημαντικό η Τουρκία να μην αναβαθμίσει τα F-16, να μην πάρει καινούργια και να μην μπει στο πρόγραμμα των F-35.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε οτι “οτιδήποτε έρχεται στις ένοπλες δυνάμεις κατ’ αρχήν είναι θετικό. Τα F -35 ειναι απο τα καλύτερα αεροπλάνα του κόσμου αλλά στη δικιά μας περίπτωση θα πρέπει να εξετάσουμε μερικά στοιχεία: Το πρώτο είναι αν η οποία προμήθεια προκύπτει μετά απο μελέτη και εισήγηση του αρμόδιου επιτελείου, που το στοιχειοθετεί με επιχειρήματα, γιατί απαιτείται αυτή η προμήθεια. Στη συνέχεια ακολυθούνται κάποιες διαδικασίες. Μας ξενίζει το γεγονός  ότι ο πρωθυπουργός ανακοινώνει μια τέτοια προμήθεια χωρίς να φαίνεται ότι έχουν τηρηθεί αυτές οι δικαδικασίες. Το πράσινο φως δεν δίνεται από έναν άνθρωπο αλλά αφού γίνουν εμπεριστατωμένες μελέτες και αναλύσεις. Καλό είναι να τηρούνται διαδικασίες γιατι εξασφαλίζουν ασφάλεια στην ορθότητα της απόφασης“.

Ο ίδιος συμπλήρωσε οτι “πριν φράσουμε στα F – 35 Θα πρέπει να δουμε μερικά πράγματα: Εχουμε εξασφαλίσει την υποστήριξη των αεροσκαφών που έχουμε ήδη προμηθευτεί;”.

Το σημαντικό είναι να μην ενισχυθεί η Τουρκία από τις ΗΠΑ στα οπλικά της συστήματα”, συμπλήρωσε και εκτίμησε οτι “κάποια στιγμή η γειτονική χώρα θα μπει στο πρόγραμμα των F – 35, κάτι που δεν εξασφαλίζεται με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ” καθώς όπως είπε “δεν πήραμε καμια υπόσχεση“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα