Δεύτερο γεωτρύπανο στέλνει η Τουρκία μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου

Δεύτερο γεωτρύπανο στέλνει η Τουρκία μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου
AP

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι "παρά τις εποικοδομητικές προσεγγίσεις η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί με τον "τουρκοκυπριακό λαό" τα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή".

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα στέλνει και δεύτερο γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο για γεωτρήσεις χωρίς να προσδιορίσει που. Μήπως πέριξ του Καστελόριζου; Αυτό είναι το σενάριο που συζητείται εδώ και μέρες στο ΥΠΕΘΑ.

Όπως γράφει το Militaire.gr, σε αυτήν τη περίπτωση η Αθήνα δεν έχει κανένα περιθώριο να προσπεράσει το γεγονός. Πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιδράσει. Ο Τσαβούσογλου στις δηλώσεις του χαρακτήρισε μπλόφα ή ρητορική τα διεθνή εντάλματα σύλληψης του προσωπικού του Πορθητή, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν τα παίρνει στα σοβαρά.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι «για την Τουρκία δεν έχει ισχύ η ΑΟΖ που κήρυξε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νοτίου Κύπρου». Με θράσος υποστήριξε ότι «εμείς κινούμαστε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και μέχρι σήμερα παρακαλέσαμε τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη και την ΕΕ να λύσουν αυτό το πρόβλημα».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι «παρά τις εποικοδομητικές προσεγγίσεις η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί με τον "τουρκοκυπριακό λαό" τα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή». Συνέχισε ότι είναι καθήκον της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης να προστατεύσει τα δικαιώματα της "ΤΔΒΚ". «Το επόμενο διάστημα θα στείλουμε και το άλλο μας γεωτρύπανο στην περιοχή και θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις. Πλέον η περίοδος των σεισμικών ερευνών τελείωσε. Στέλνουμε και το δεύτερο μας γεωτρύπανο στην περιοχή» κατέληξε ο Τσαβούσογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE:

"Καζάν καζάν" συμφωνία προτείνει η Τουρκία “κλέβοντας” τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου!

Νέο μπλόκο στα τουρκικά F-35 από γερουσιαστές στις ΗΠΑ

Μήπως κάποιοι επιθυμούν να δουν το ΒΕΛΟΣ παλιοσίδερα; Καταγγελίες για την κατάσταση του πλοίου

Πηγή: 

Militaire.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Κύπρος, Αιγαίο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σ. Ρούσσος: "Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από διαβήματα"

Κυρώσεις ΕΕ σε Τουρκία εάν συνεχίσει τις προκλήσεις ζητά η ΝΔ

Κύπρος: Θέμα ΑΟΖ θα θέσει στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Αναστασιάδης

Αυστηρό μήνυμα Κατρούγκαλου: Η Τουρκία να μην παραβιάζει τα δικαιώματα της Κύπρου

Στο "κόκκινο" η κατάσταση με την Τουρκία

SHARE: