ΚΥΣΕΑ: Συγκαλείται για τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου EUROKINISSI

Συνεδριάζει το μεσημέρι το ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι πιθανότητες παραμονής του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Συγκαλείται το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ για να αποφασίσει αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Militaire.gr, o Α/ΓΕΕΘΑ Χ.Χριστοδούλου, διατηρεί ακόμη ελπίδες παραμονής παρά τις πληροφορίες που τον θέλουν να αποστρατεύεται , με τα εξής επιχειρήματα:

-Έχει μόλις ένα χρόνο στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ

-”Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά δεν επιτρέπει αλλαγή του τώρα”, λένε κάποιοι άλλοι

Αυτή τη στιγμή ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει πιθανότητες παραμονής κάτω από 50%.Το περιβάλλον του εμφανίζεται σχεδόν βέβαιο για την παραμονή του. Αν καταφέρει να παραμείνει θα μιλάμε για περίπτωση Κωσταράκου που το καλοκαίρι του 2013, αν και ο Αβραμόπουλος είχε αποφασίσει αλλαγές στην ηγεσία, τις ματαίωσε λόγω των γεγονότων στη Συρία.

Ο Α/ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς, βρίσκεται επίσης ένα χρόνο σ΄ αυτή τη θέση. Επιχειρησιακά ουδείς έχει να του προσάψει οτιδήποτε. Όσοι δεν θέλουν την παραμονή του , τον παρουσιάζουν ως “κομματική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ”, αλλά αυτό δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί από πουθενά, στους 12 μήνες που είναι Α/ΓΕΣ. Από το περιβάλλον του εκφράζεται αισιοδοξία, αλλά κανένας δεν γνωρίζει που έχει καταλήξει το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Α/ΓΕΝ Νίκος Τσούνης αποχωρεί, αν και έκανε προσπάθεια να προωθηθεί στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Δύσκολη αποστολή αν και είχε σχετική υποστήριξη. Η θητεία του δεν ήταν ανέφελη. Προσαράξεις φρεγατών , σύγκρουση πολεμικού με φορτηγό πλοίο ήταν μερικά ατυχή περιστατικά,

Ο μόνος που αισθάνεται σχετικά σίγουρος για την παραμονή του είναι ο Α/ΓΕΑ Γ.Μπλιούμης.

SHARE:

24Media Network