Γιατί παρέμεινε ο Αποστολάκης στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ

Γιατί παρέμεινε ο Αποστολάκης στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ
O αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευ. Αποστολάκης Eurokinissi

Τι λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις. Το επικρατέστερο σενάριο για τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με την οποία αποφασίστηκε η ανανέωση της θητείας του Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη, έγινε πολλές μέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Σεπτεμβρίου. Μ΄ αυτό το τρόπο η κυβέρνηση και ειδικά η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ θέλησε να βάλει τέλος στη φημολογία που μέρες τώρα “σερνόταν” στους διαδρόμους του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων περί αλλαγής στην κορυφή της πυραμίδας της ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Militaire.gr η φημολογία αυτή είχε ενταθεί μετά από ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν μερικές εβδομάδες. Πρόβλημα που αποδείχτηκε αντιμετωπίσιμο και ξεπεράστηκε πολύ γρήγορα. Ο Α/ΓΕΕΘΑ ανέλαβε καθήκοντα αλλά οι πληροφορίες περί πιθανής αντικατάστασής του επέμεναν.

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα η απόφαση για ανανέωση της θητείας Αποστολάκη που τον διατηρεί για τέταρτο χρόνο στην θέση του Α/ΓΕΕΘΑ ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη. Κι αυτό γιατί:

• Η συνεργασία του με τον πρωθυπουργό και τον ΥΕΘΑ είναι ανέφελη. Ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει δοκιμαστεί σε καταστάσεις κρίσης πολύ δύσκολες, τις οποίες τις διαχειρίστηκε μαζί με Τσίπρα και Καμμένο. Διαπίστωσαν και οι δύο ότι διαθέτει και ένστικτο αλλά και πολιτική σκέψη.

•Η κατάσταση στον περίγυρό μας δεν προσφέρεται για πειραματισμούς. Γι΄ αυτό και η παραμονή του Α/ΓΕΕΘΑ στη θέση του ήταν δεδομένη.

•Οι σχέσεις που έχει “χτίσει” με τον αμερικανικό παράγοντα ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι πολύ καλές. Αυτό φάνηκε και από την χθεσινή συνάντησή του στο ΓΕΕΘΑ με τον Αρχηγό των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγό Τζόζεφ Ντάντφορντ. Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις στο αμυντικό πεδίο, είναι εξαιρετικές και η Ελλάδα ευελπιστεί να επωφεληθεί από το καλό κλίμα. Ο Αποστολάκης κάνει πολλές συζητήσεις με τον Ντάντφορντ για την ενίσχυση που χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Η παραμονή του Α/ΓΕΕΘΑ σημαίνει ότι θα παραμείνουν όλοι οι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων στη θέση τους; Αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο, αλλά ακόμη ουδεί μπορεί να πει ότι έχει “κλειδώσει”. Ο Καμμένος κάλεσε σε δείπνο τον Αποστολάκη και τους Αρχηγούς, στο σπίτι του, το βράδυ της Δευτέρας. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό αλλά παραδόξως δεν έγινε καμία συζήτηση για την τύχη των Αρχηγών . Πολλοί εκτιμούν ότι το δείπνο αυτό, από μόνο του αποτελεί επιβεβαιώση παραμονής όλων .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ MILITAIRE.GR

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη -Βίντεο
Παγκόσμιο μπλόκο στου S-400 θέλουν να επιβάλλουν οι ΗΠΑ
Η Ρωσία βάζει στο πρόγραμμα Su-57 την Τουρκία!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα