Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία τίμησε την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Π. Παυλόπουλος και Π. Καμμένος
Π. Παυλόπουλος και Π. Καμμένος EUROKINISSI

"Κλίνω ευλαβικά το γόνυ προς τους νεκρούς ήρωες και τις Πολεμικές Σημαίες" αναφέρει στη διαταγή του για το σημερινό εορτασμό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας υποδέχθηκε στο Κοινοβούλιο ο Πρόεδρος της Βουλής για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τη σταθερή παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων που στέκονται πάντα στο πλευρό της χώρας, σε κάθε της βήμα, με ανυπέρβλητο φρόνημα και ήθος, εξήραν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν στο Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο σαλόνι του Προέδρου της Βουλής παραβρέθηκαν, επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Ρήγας, η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κ. Γεώργιος Βαρεμένος και κ. Μάριος Γεωργιάδης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών Βολιώτης, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου. Παρέστησαν, ακόμη, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαρχηγός Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Κωνσταντίνος Γιόβας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελένη Αυλωνίτου, ο βουλευτής κ. Ιωάννης Τραγάκης εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Καράμπελας, Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΛ.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Β΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γεώργιο Βαρεμένο, μετέβη στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παυλόπουλος: Αποδεικνύουν καθημερινά τι σημαίνει να είσαι άξιος απόγονος μεγάλων προγόνων

Tην εμβληματική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην ένδοξη πορεία του Λαού μας και του Έθνους μας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για τον εορτασμό της σημερινής Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος «Είμαστε υπερήφανοι για το ανεπίληπτο ήθος τους και το ανυπέρβλητο φρόνημά τους» και σημείωσε ότι «Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας αποδεικνύουν, καθημερινά και εμπράκτως, τι σημαίνει να είσαι άξιος απόγονος Μεγάλων Προγόνων αλλά και διαχρονικώς άξιος υπερασπιστής της Πατρίδας».

Καμμένος: Ημέρα αναμόχλευσης της ιστορικής μνήμης

Στην ημερήσια διαταγή του με αφορμή τη σημερινή μέρα, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος αναφέρει:

"Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, Σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει τα Εισόδια της Υπεραγίας Ημών Θεοτόκου και Υπερμάχου Στρατηγού και είναι ημέρα τιμής για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, ημέρα αναμόχλευσης της ιστορικής μνήμης και άντλησης προτύπων από τους ήρωες που με τη θυσία τους καθαγίασαν τους αγώνες της Ελλάδας. Αποτίουμε φόρο τιμής στους νεκρούς και σε όλους τους συμμετέχοντες των αγώνων του Ελληνικού Έθνους στο διάβα των αιώνων. Τιμούμε όλους εκείνους, που με το αίμα τους και με αγάπη για την Πατρίδα, εξασφάλισαν την ελευθερία της χώρας μας. Τιμούμε τους υπερασπιστές των ιδανικών μας, αυτούς που έπεσαν στα πεδία των μαχών και ανυψώθηκαν σε αιώνια σύμβολα πατριωτισμού και αυτοθυσίας. Χάρη σε αυτούς τους ήρωες γράφτηκαν χρυσές σελίδες δόξας και οι Ένοπλες Δυνάμεις, υπερασπιζόμενες τα ιερά και όσια του Έθνους, μεγαλούργησαν και ανέδειξαν τις προαιώνιες αρετές του. Σήμερα όμως η σκέψη μας στρέφεται όχι μόνο στους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα και παρέδωσαν άσβεστη τη φλόγα της ελευθερίας από γενιά σε γενιά, αλλά και σε αυτούς που συνεχίζουν τις ιερές παρακαταθήκες του Έθνους μας, τις σημερινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Γυναίκες και άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Ο ελληνικός λαός δείχνει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του για την αδιάκοπη προσφορά σας προς το Έθνος, ως ακοίμητοι φρουροί σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Η καθιέρωση αυτή στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών, τονίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζετε στην εξασφάλιση και εδραίωση των απαραίτητων συνθηκών ασφαλείας της χώρας μας από κάθε εξωτερική απειλή. Η Ελλάδα, διαχρονικά προωθεί την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας, καλής γειτονίας και συνεργασίας, στην περιοχή μας και ευρύτερα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου που επικρατεί αστάθεια. Δυστυχώς όμως τις αρχές αυτές δεν τις ενστερνίζονται όλες οι χώρες της περιοχής, με αποτέλεσμα να υπάρχει προσπάθεια αμφισβήτησης των διεθνώς κατοχυρωμένων εθνικών μας δικαιωμάτων, θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα. Γι’ αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε! Επιβάλλεται να έχουμε την προσοχή μας τεταμένη και με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα να στέλνουμε καθημερινά το μήνυμα ότι η εθνική μας κυριαρχία δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης και ότι δεν παραχωρείται ούτε ένα χιλιοστό της Πατρίδας μας. Πέρα όμως από την κύρια αποστολή σας, σας συγχαίρω για το μέγεθος της κοινωνικής προσφοράς σας, το οποίο είναι ανυπολόγιστο, με αρωγή τόσο στον κεντρικό κρατικό μηχανισμό όσο και στις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές, εξυψώνοντας με αυτό τον τρόπο το ηθικό των ακριτών μας. Η συμβολή σας δε, μέσω των ευρωατλαντικών δομών άμυνας και ασφάλειας, στη διεθνή σταθερότητα και ασφάλεια προβάλλει και αναβαθμίζει την θέση της Πατρίδας μας διεθνώς, γιατί με συνεχείς επιτυχίες κερδίζετε ευμενή σχόλια και επαίνους από τους εταίρους μας.

Γυναίκες και άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων, Το φετινό έτος που ανακηρύχτηκε «Έτος Μέριμνας Προσωπικού», σε συνεργασία με την στρατιωτική ηγεσία συνεχίσαμε πλήθος δράσεων για την υποστήριξη και διευκόλυνση της καθημερινότητάς τόσο τη δική σας όσο και των οικογενειών σας, αλλά και στην αποκατάσταση αδικιών του παρελθόντος έτσι ώστε να ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο μέλλον, για όλα τα στελέχη, το πολιτικό προσωπικό και τα στρατευμένα παιδιά μας. Το δε νέο έτος που έρχεται, θα ενταθεί η προσπάθεια της προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινωνία και τους πολίτες, το οποίο πιστεύω είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την κοινωνική συνοχή, καθόσον εσείς εξασφαλίζετε τη δυνατότητα να μπορεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστα να προοδεύει και να πορεύεται στο μέλλον με ασφάλεια και αισιοδοξία. Σας καλώ με υψηλό φρόνημα να συνεχίσετε να υπερασπίζεστε την Πατρίδα και το Έθνος μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις της εποχής μας. Κλίνοντας ευλαβικά το γόνυ προς τους νεκρούς ήρωες και τις Πολεμικές Σημαίες, ενθυμούμενοι τα λόγια του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου: «…..πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών» και με την Υπεραγία Θεοτόκο προστάτιδα και οδηγό στη ζωή μας, σας εύχομαι χρόνια πολλά, υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

Ζήτω το ‘Έθνος.

Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Προκόπης Παυλόπουλος, Καμμένος, Βουλή
SHARE:

24Media Network