Με 34 παραβιάσεις στο Αιγαίο ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τα ΜΟΕ

Μαχητικό F-16 της ΠΑ
Μαχητικό F-16 της ΠΑ MOTIONTEAM

Την ώρα που η τουρκική αντιπροσωπεία έφτανε στο Υπουργείο Άμυνας, τέσσερα ζεύγη τουρκικών F-16 μπήκαν στον εθνικό εναέριο χώρο

Ξεκίνησαν την Δευτέρα οι συνομιλίες μεταξύ στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας-Τουρκίας, στο πλαίσιο του στρατιωτικού διαλόγου για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, οι συζητήσεις αφορούν στην επιλογή δραστηριοτήτων υλοποίησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), με σκοπό την αποφυγή έντασης και τη μείωση κινδύνου ατυχημάτων.

Η τουρκική αντιπροσωπεία αφίχθη την Δευτέρα στην Αθήνα και οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν την 21η Φεβρουαρίου.

Με 34 παραβιάσεις στο Αιγαίο ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τα ΜΟΕ

Ωστόσο την ίδια ώρα που ξεκινούσε ο διάλογος 4 ζεύγη τουρκικών F-16 και ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης. Καταγράφηκαν 6 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 34 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά, σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική. Σε 4 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία. Έξι τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Αιγαίο
SHARE: