Μήνυμα Αθήνας σε Άγκυρα: Δίπλα στο Barbaros ο "Νικηφόρος"

H φρεγάτα F-466 "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ" που παρακολουθεί τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού Barbaros στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ
H φρεγάτα F-466 "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ" που παρακολουθεί τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού Barbaros στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ EUROKINISSI

Η ελληνική φρεγάτα σπεύδει στην περιοχή όπου βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά τις κινήσεις του.

Η φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ που βρίσκεται στην Κύπρο, πλέει προς την περιοχή που βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος BARBAROS.

Το BARBAROS, όπως αναφέρει το Militaire βρίσκεται σε περιοχή δυτικά της Κύπρου η οποία βρίσκεται στο όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι πρόκειται για μια κίνηση εντυπώσεων από τους Τούρκους. Παρόλα αυτά η ελληνική παρουσία στην περιοχή που θα πλέει το BARBAROS είναι ένα μήνυμα προς την Άγκυρα, που λέει ότι όλες οι κινήσεις της και παρακολουθούνται και δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Το BARBAROS δεν θα πλησιάσει σε κυπριακά οικόπεδα στα οποία υπάρχουν σκάφη της EXXON. Η Άγκυρα δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με τα αμερικανικά συμφέροντα, ειδικά αυτή τη περίοδο.

ADVERTISING

Η κατάσταση αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία από το ΓΕΕΘΑ.

Πηγή: 

Militaire

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έφτασε το τουρκικό Barbaros δυτικά της Κύπρου

Νέα NAVTEX Τουρκίας: Σβήνει από τον χάρτη το Καστελόριζο - Βγάζει το Barbaros

Αυστηρό μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία για το Barbaros

SHARE:

24Media Network