Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις προσφέρουν τρομακτική ομπρέλα ασφαλείας

Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις προσφέρουν τρομακτική ομπρέλα ασφαλείας
Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην 1η Στρατιά στη Λάρισα Eurokinissi

Μήνυμα προς την Αγκυρα μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις της έστειλε από τη Λάρισα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κάνοντας λόγο για «τρομακτική ομπρέλα ασφάλειας που προσφέρουν οι Ένοπλες Δυνάμεις» της χώρας.

Μήνυμα προς την Άγκυρα και σε όσους «επιβουλεύονται οτιδήποτε εναντίον της πατρίδας» απέστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 1η Στρατιά, στη Λάρισα.

Τον υπουργό συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος, Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος, Γεώργιος Καμπάς και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος, Γεώργιος Μπλιούμης.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε ο Διοικητής 1ης Στρατιάς , Αντιστράτηγος, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημερώθηκε αναλυτικά για τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Σχηματισμού, ενώ συνομίλησε και με το προσωπικό.

Αφού ευχαρίστησε τον Διοικητή και το προσωπικό του σχηματισμού για την ενημέρωση και χαρακτήρισε την 1η Στρατιά «ραχοκοκαλιά» της αποτρεπτικής ισχύος στον ηπειρωτικό χώρο, σημείωσε:

«Ήρθαμε σήμερα το πρωί, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο Αρχηγείο της 1η Στρατιάς όπου και ολοκληρώνουμε ουσιαστικά τον πρώτο βασικό κύκλο ενημερώσεων για την κατάσταση, το σχεδιασμό και τις προοπτικές συνολικά των Ενόπλων Δυνάμεων, ένα μήνα μετά από την ανάληψη των καθηκόντων μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ευχαριστώ τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς, για την εξαιρετική φιλοξενία που μας παρείχε και για την ενημέρωση που μας έκανε σχετικά με τη φύση, τη λειτουργία και τις δυνατότητες του βασικού αυτού Σχηματισμού, που στην ουσία αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» της αμυντικής και αποτρεπτικής ισχύος της Ελλάδας στον ηπειρωτικό της χώρο.

Ακολούθως, θα μεταβώ στο ΑΤΑ για ενημέρωση, για τα θέματα της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να αντιληφθούμε και να σχεδιάσουμε πού θα πρέπει να πάμε όσον αφορά την επόμενη ημέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Πρέπει να καταλάβουμε, με πλήρη επίγνωση, πού ακριβώς βρισκόμαστε. Γι’ αυτόν το λόγο άνοιξε αυτός ο κύκλος των ενημερώσεων, που είναι πάρα πολύ εντατικός και χρήσιμος».

«Ευχαριστώ όλους για την πραγματική διάθεση να μας μεταφέρουν την εικόνα των πραγμάτων, έτσι ώστε από εκεί και πέρα, μαζί με την Στρατιωτική και τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, να σχεδιάσουμε πώς θα προχωρήσουμε για να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που θα παρέχουν μια πλήρη, ισχυρή, τρομακτική θα έλεγα, για όσους επιβουλεύονται οτιδήποτε εναντίον της πατρίδας, «ομπρέλα ασφαλείας», σε όλο το εύρος της Ελλάδας, από το βορειότερο μέχρι το νοτιότερο και από το δυτικότερο μέχρι το ανατολικότερο άκρο της», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα