Μπαράζ παραβιάσεων και σήμερα στο Αιγαίο από τους Τούρκους

Μπαράζ παραβιάσεων και σήμερα στο Αιγαίο από τους Τούρκους
Τουρκικό αεροσκάφος CN-235

Οι γείτονες δεν σεβάστηκαν τις ημέρες των γιορτών και είχαν έντονη δραστηριότητα στο Αιγαίο τόσο με οπλισμένα μαχητικά όσο και με αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας - Όλα αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά ενώ σημειώθηκε και μία εμπλοκή.

Η Τουρκία χρόνια τώρα έχει διαγράψει όσα προβλέπονται στο “ελληνοτουρκικό μορατόριουμ” για αποφυγή οποιασδήποτε στρατιωτικής δραστηριότητας κατά τις ημέρες που κάποια από τις δύο χώρες εορτάζει μεγάλη θρησκευτική εορτή.

Όπως γράφει το Militaire.gr και χθες ,αλλά κυρίως σήμερα οι Τούρκοι έκαναν παραβιάσεις που εξελίχθηκαν σε εμπλοκές. Σήμερα καταγράφηκαν 36 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, σε 36 παραβιάσεις και 5 παραβάσεις προχώρησαν σε Βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο 3 ζεύγη μαχητικών F-16 , 4 εκ των οποίων μάλιστα ήταν οπλισμένα, καθώς και δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235.

Όπως σημειώνει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR

Οι “αποκεφαλιστές” του ISIS πρώτη γραμμή των Τούρκων κατά των Κούρδων κι όχι μόνο! Βίντεο

Η σούπερ γιαγιά ηλικίας 102 ετών που κάνει ελεύθερες πτώσεις! Βίντεο

Κατάρριψη τουρκικού drone από Κούρδους – Βίντεο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα