Παραιτήθηκε ο επικεφαλής αντιστράτηγος της αντιπροσωπείας που συζήτησε τα ΜΟΕ με την Τουρκία

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής αντιστράτηγος της αντιπροσωπείας που συζήτησε τα ΜΟΕ με την Τουρκία
Στιγμιότυπο από το Υπουργειο Εθνικής Άμυνας Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιστράτηγος είχε εισηγηθεί να αναβληθεί η συνάντηση - συζήτηση με το κλιμάκιο της Τουρκίας λόγω των εκλογών. Την παραίτησή του, την υπέβαλε στον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Την παραίτησή του υπέβαλε στον ΥΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη ο Νίκος Ζαχαριάδης, που ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας που συζήτησε με τους Τούρκους τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιστράτηγος είχε εισηγηθεί να αναβληθεί η συνάντηση λόγω των εκλογών. Των ευρωεκλογών και των περιφερειακών κι όχι των εθνικών, αφού όταν γίνονταν οι συζητήσεις για τα ΜΟΕ δεν είχε γίνει γνωστό ότι πάμε σε βουλευτικές εκλογές.

Η συνάντηση για τα ΜΟΕ έγινε και ο κ.Ζαχαριάδης ήταν παρών και ενεργός στις συνομιλίες.

Σήμερα ωστόσο έγινε γνωστό ότι υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Έβρου, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης,  έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Ανακοίνωση Κικίλια – Δημοσχάκη

«Μετά από τεσσεράμισι χρόνια απραξίας και ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται υπό παραίτηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, που περιλαμβάνει κατάργηση επιχειρησιακών Σχηματισμών υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας, προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την απουσία κυβερνητικού έργου.

Παράλληλα, συνεχίζει εν κρυπτώ τις συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του επικεφαλής των συνομιλιών, Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου” σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Α. Δημοσχάκης. Όπως σημειώνουν ταυτόχρονα “προχωρά σε όργιο μεταθέσεων κληρωτών οπλιτών και κατ’ εξαίρεση τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο, σε θέσεις εξωτερικού κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας” και καταλήγουν υπογραμμίζοντας: “Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι, με τη χώρα ουσιαστικά να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Κι ούτε να προχωρά σε ρουσφετολογικές τοποθετήσεις, που πλήττουν το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και το ηθικό των στελεχών μας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα