Πρώτη πτήση ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους σήμερα στη Βόρεια Μακεδονία - Ποια η αποστολή

Μαχητικό αεροσκάφος F-16
Μαχητικό αεροσκάφος F-16 EUROKINISSI

H πτήση είναι η πρεμιέρα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετά από τη Συμφωνία των Πρεσπών αναλαμβάνει τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας.

Πρώτη πτήση ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, έχει προγραμματιστεί σήμερα. Ένα αεροσκάφος F-16 θα πετάξει στον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας με στόχο να δοκιμάσει τις επικοινωνίες με επίγειους ελληνικούς σταθμούς, αφού αυτοί θα ελέγχουν ότι πετά στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Mlitaire.gr, η πτήση είναι η πρεμιέρα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετά από τη Συμφωνία των Πρεσπών αναλαμβάνει τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας. Οι γείτονες δεν διαθέτουν αεροπορία αλλά ούτε και ραντάρ για “να κάνουν τη δουλειά”.

Η συμφωνία για τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας υπογράφτηκε λίγα 24ωρα μετά από την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον ΥΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη και την ομόλογό του στη Βόρεια Μακεδονία.

Η εξέλιξη αυτή σίγουρα δεν θα 'ναι καθόλου ευχάριστη στην Τουρκία η οποία όπως λένε οι πληροφορίες έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της στα Σκόπια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ MILITAIRE.GR:

Τουρκική NAVTEX πρόκληση που “παίζει” με τα εκλογικά σενάρια στην Ελλάδα
Αντι-drones για την Ελλάδα! Μελέτη και προτάσεις υπάρχουν αλλά είχαμε να παραλάβουμε τα Kiowa
Απόρρητο έγγραφο αποκαλύπτει ότι ο Ερντογάν έχει “αποκεφαλίσει” το 70% των ανωτάτων αξιωματικών!
Πηγή: 

Militaire.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βόρεια Μακεδονία, Σκοπιανό
SHARE:

24Media Network