Ηλεκτρονικές δημόσιες υπηρεσίες

Ηλεκτρονικές δημόσιες υπηρεσίες

Αμοιβές, αποζημιώσεις, επιδοτήσεις, κινητά και άλλα περιουσιακά στοιχεία από τους ΟΤΑ και τα υπουργεία, αλλά αρχεία Τραπεζών θα υποβάλλονται υποχρεωτικά στο διαδίκτυο, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Στόχος η μείωση της φοροδιαφυγής

Στην καθιέρωση της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής κάθε στοιχείου και πληροφορίας - οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος, όπως αμοιβές, αποζημιώσεις, επιδοτήσεις, κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία - από τους ΟΤΑ, τα υπουργεία, δικαστικές και λοιπές δημόσιες αρχές και Τράπεζες, προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος.

Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Ο βουλευτής καλούσε το υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή, ποιά άμεσα μέτρα σκοπεύει να λάβει προκειμένου να πατάξει το φαινόμενο της φοροαποφυγής και πότε θα υλοποιηθεί η αναδιοργάνωση του εισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού.

Στην απάντησή του, ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει επίσης, ότι το ΣΔΟΕ διενεργεί προληπτικούς ελέγχους σε κάθε μορφή επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπου και αν αυτή εκδηλώνεται.

Τέλος, υπογραμμίζει πως «η στρατηγική επιδίωξη του ΣΔΟΕ για μετατόπιση της ελεγκτικής του δράσης σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με μεγάλη παραβατικότητα, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και σε μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις έχει ήδη αποδώσει καρπούς, ενδεικτικό δε αυτών αποτελεί το γεγονός ότι οι έλεγχοι για το 2010 έχουν αποδώσει υπερδιπλάσια αποτελέσματα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009».

SHARE:

24Media Network