Μπρίτνι Γκράινερ: Δίμηνη παράταση στην κράτηση της Αμερικανίδας μπασκετμπολίστριας στη Ρωσία

Μπρίτνι Γκράινερ: Δίμηνη παράταση στην κράτηση της Αμερικανίδας μπασκετμπολίστριας στη Ρωσία
instagram

Η περιπέτεια της Μπρίτνι Γκράινερ στις ρωσικές φυλακές θα κρατήσει για τουλάχιστον ακόμη δύο μήνες, όπως αναφέρει το TASS.

Τα φιαλίδια με λάδι κάνναβης που βρέθηκαν στις αποσκευές της πριν από ενάμιση μήνα αποτέλεσαν την έναρξη μιας μεγάλης περιπέτειας για τη Μπρίντι Γκράινερ. Όπως γράφει το SPORT24, η σταρ του WNBA φυλακίστηκε τον Φεβρουάριο, με το TASS να αναφέρει πως η κράτησή της πήρε παράταση για τουλάχιστον ακόμη δύο μήνες.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, οι Αρχές της Ρωσίας έκαναν δεκτή την αίτηση έρευνας και παρέτειναν την κράτηση της Μπρίντι Γκράινερ τουλάχιστον μέχρι τις 19 Μαΐου. Σε δύο μήνες δηλαδή!

Παρεμπιπτόντως, η ύψους 2μ06 αθλήτρια μοιράζεται κελί με ακόμη δύο κοπέλες, οι οποίες “δεν έχουν άλλες προηγούμενες καταδίκες σε βάρος τους” με το μοναδικό (σημαντικό) πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της να είναι το γεγονός πως το κρεβάτι που βρίσκεται στο κελί είναι πολύ μικρό για εκείνη.

Το μείζον βέβαια για τη Μπρίντι Γκράινερ είναι να αποδειχθεί η αθωότητά της και να αφεθεί ελεύθερη, αφού σε περίπτωση που καταδικαστεί για χρήση και εμπορία ναρκωτικών, ενδέχεται να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης δέκα (10) ετών.

Η συγκεκριμένη ιστορία έχει φτάσει μάλιστα μέχρι την Κυβέρνηση των ΗΠΑ, δεδομένου ότι πριν από μερικές ημέρες ο Υπουργός Εξωτερικός, Άντονι Μπλίνκεν, είχε ερωτηθεί και τοποθετηθεί για το θέμα.

Όπως και να έχει, η 31χρονη αθλήτρια είναι υποχρεωμένη να κάνει υπομονή για τουλάχιστον ακόμη δύο μήνες, με την ελπίδα πως μετά την παρέλευση του συγκεκριμένου διαστήματος, θα είναι σε θέση να μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής για τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα