ΔΟΕ: “Δε θα κάνουμε απονομή μεταλλίων εάν η Βαλίεβα πάρει μετάλλιο”

ΔΟΕ: “Δε θα κάνουμε απονομή μεταλλίων εάν η Βαλίεβα πάρει μετάλλιο”
2022 NATACHA PISARENKO / AP PHOTO

Η ΔΟΕ ενημέρωσε πως μετά την απόφαση του CAS και μέχρι να εξεταστεί το εάν η Βαλίεβα έχει παραβεί τους κανόνες αντιντόπινγκ δεν θα κάνει απονομή στο μονό των γυναικών στο καλλιτεχνικό πατινάζ.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΔΟΕ στην απόφαση του CAS να επιτρέψει στην Καμίλα Βαλίεβα να συνεχίσει να αγωνίζεται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το αθλητικό δικαστήριο, σύμφωνα με το SPORT24, δεν εξέτασε και δεν μπορούσε να το κάνει αφού δεν υπήρχαν στοιχεία, το εάν η Βαλίεβα είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και της έδωσε το δικαίωμα να αγωνιστεί πατώντας στο άρθρο του WADA για τα άτομα που βρίσκονται κάτω των 16 ετών.

Από την πλευρά της η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ξεκαθάρισε πως μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση για την υπόθεση δεν θα κάνει απονομή.

Η ΔΟΕ υπογραμμίζει πως υπάρχει μια ασαφής κατάσταση που οδήγησε το Εκτελεστικό της Συμβούλιο στις ακόλουθες αποφάσεις, μετά από αρχικές διαβουλεύσεις με τις ενδιαφερόμενες Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (NOC):

  1. “Για λόγους δικαιοσύνης προς όλους τους αθλητές και τις ενδιαφερόμενες NOC, δεν θα ήταν σκόπιμο να πραγματοποιηθεί η τελετή των μεταλλίων για την ομαδική διοργάνωση καλλιτεχνικού πατινάζ κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Πεκίνο 2022, καθώς θα περιλάμβανε έναν αθλητή που από τη μία πλευρά έχει θετικό Α-δείγμα, αλλά του οποίου η παραβίαση των κανόνων αντιντόπινγκ δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί.
  2. Σε περίπτωση που η Βαλίεβα τερματίσει μεταξύ των τριών κορυφαίων αθλητών στον αγώνα μονό πατινάζ γυναικών, καμία τελετή λουλουδιών και καμία τελετή μεταλλίων δεν θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022.
  3. Η ΔΟΕ ζητά από τη Διεθνή Ένωση Πατινάζ (ISU), για λόγους δικαιοσύνης, να επιτρέψει σε έναν 25ο αγωνιζόμενο να συμμετάσχει στο ελεύθερο μέρος του διαγωνισμού στις 17 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που η Βαλίεβα καταταχθεί στην πρώτη 24η θέση του μικρού προγράμματος στις 15 Φεβρουαρίου.
  4. Η ΔΟΕ, σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους αθλητές και τις ΕΟΕ, θα διοργανώσει αξιοπρεπείς τελετές μεταλλίων μόλις ολοκληρωθεί η υπόθεση της Βαλίεβα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα