Euro 2020: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία

Euro 2020: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία
Οι πανηγυρισμοί των Ιταλών Paul Ellis / ASSOCIATED PRESS

Η Ιταλία κατέκτησε το Euro 2020, επικρατώντας 3-2 επί της Αγγλίας στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση) με ήρωα τον Τζίτζι Ντοναρούμα να αποκρούει το πέναλτι του Σακά.

Η Ιταλία είναι η νικήτρια του Euro 2020. Οι λεγεωνάριοι του Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν πιο ψύχραιμοι στη διαδικασία των πέναλτι και επικράτησαν 3-2 επί της Αγγλίας, κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο (1-1 κανονική διάρκεια και πέναλτι).

Όπως γράφει το SPORT24, οι ατζούρι κατέκτησαν τον δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας τους, το πρώτο έπειτα από 53 χρόνια. Ήρωας ήταν ο Τζίτζι Ντοναρούμα, ο οποίος απέκρουσε το καθοριστικό πέναλτι του Σακά, ενώ νωρίτερα είχε αποκρούσει και του Σάντσο.

Ονειρεμένη ήταν η εκκίνηση για την Αγγλία, ανοίγοντας το σκορ πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα, έχοντας για σκόρερ τον Λουκ Σο.

Στο 67΄, ο Βεράτι πήρε κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, με το Μπονούτσι να βρίσκει τη μπάλα στην επαναφορά και να ισοφαρίζει, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού έληξε 1-1, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Το σκορ παρέμεινε ισόπαλο κατά τη διάρκεια της παράτασης και οι αντίπαλοι έλυσαν τις διαφορές στα πέναλτι. Στη διαδικασία των πέναλτι η Ιταλία επικράτησε με 3-2 και κατέκτησε το Euro 2020 μετά το 1968.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον, Μπαρέλα (54΄Κριστάντε), Ζορζίνιο, Βεράτι (96′ Λοκατέλι), Κιέζα (86′ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (55′ Μπεράρντι), Ινσίνιε (91′ Μπελότι)

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο, Φίλιπς, Ράις (74′ Χέντερσον), Τρίπιερ (71′ Σάκα), Μάουντ (99′ Γκρίλις), Κέιν, Στέρλινγκ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα