Formula 1: Στη Ferrari ο Σάινθ, στη McLaren ο Ρικιάρντο

Formula 1: Στη Ferrari ο Σάινθ, στη McLaren ο Ρικιάρντο
Οι Ρικιάρντο, Αλόνσο και Σάινθ σε κοινή συνέντευξη Τύπου το 2018 AP

Το ντόμινο με τις μεταγραφές των οδηγών στη Formula 1 ενόψει του 2021 ξεκίνησε με τον Κάρλος Σάινθ να είναι ο διάδοχος του Φέτελ στη Ferrari και τον Ντανιέλ Ρικιάρντο να υπογράφει έναντι 35 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια στη McLaren.

Η… μεταγραφική περίοδος των οδηγών της Formula 1 για το 2021 έχει ξεκινήσει και ήταν λογικό μετά τη γνωστοποίηση πως Ferrari και Φέτελ δεν θα συνεχίσουν μαζί και την επόμενη σεζόν θα υπάρξει ένα ντόμινο.

Όπως είχαμε γράψει από την Τρίτη (12/5)ο Κάρλος Σάινθ ήταν το φαβορί για να διαδεχθεί τον Γερμανό στο τιμόνι των “κόκκινων” και αυτό έγινε και επίσημα γνωστό την Πέμπτη (14/5). Ο Ισπανός οδηγός αντικαθιστά τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος στο τέλος του 2020 αποχωρεί από τη Scuderia. Το συμβόλαιο του με τη Ferrari είναι διετές.

Ο νέος οδηγός της Ferrari έχει 102 συμμετοχές στη Formula 1 με τις Toro Rosso, Renault και McLaren, από το 2015 έως σήμερα, ενώ έχει συγκεντρώσει 267 βαθμούς. Καλύτερη θέση σε πρωτάθλημα ήταν η έκτη που κατέκτησε το 2019. Ο Κάρλος Σάινθ θεωρείται είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους οδηγούς του grid και θεωρείται ο ιδανικός για να λειτουργήσει ως το νούμερο 2 στη Ferrari δίπλα στον 22χρονο Σαρλ Λεκλέρκ.

Την ίδια ώρα το κενό που αφήνει ο Σάινθ στο τιμόνι της McLaren θα το αναπληρώσει από το 2021 ο Ντάνιελ Ρικιάρντο. Η συμφωνία των δύο πλευρών επισημοποιήθηκε επίσης την Πέμπτη (14/5), με τον Αυστραλό να υπογράφει διετές συμβόλαιο, για το οποίο θα καρπωθεί 35 εκατ. ευρώ. Ο 30χρονος αφήνει έτσι τη Renault, με την οποία είχε υπογράψει το 2018 για δύο χρόνια. Στη McLaren ο Ρικιάρντο θα βρει τον κατά δέκα χρόνια μικρότερό του, Λάντο Νόρις.

Όσο τέλος για τη Renault η οποία έχασε τον Αυστραλό υποψήφιοι για να τον διαδεχθούν είναι ο Φερνάντο Αλόνσο παρά το γεγονός ότι για ένα χρόνο είχε μείνει εκτός αγώνων αλλά και ο Φέτελ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα