Γεωργία – Ελλάδα: Ζήτησαν αναβολή λόγω πένθους οι γηπεδούχοι, δεν έγινε δεκτό το αίτημα από UEFA – FIFA

Γεωργία – Ελλάδα: Ζήτησαν αναβολή λόγω πένθους οι γηπεδούχοι, δεν έγινε δεκτό το αίτημα από UEFA – FIFA
PRINT SCREEN RFERL.ORG

Η Ομοσπονδία της Γεωργίας έστειλε επιστολή σε UEFA - FIFA, ζητώντας την αναβολή του αγώνα με την Ελλάδα λόγω της κατάρρευσης του κτιρίου στο Μπατούμι που κόστισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, αλλά το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό. Με μαύρο περιβραχιόνιο οι γηπεδούχοι, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Χωρίς θεατές θα διεξαχθεί η αναμέτρηση μεταξύ της Εθνικής Ελλάδας και της Γεωργία (19:00, Open TV + Cosmote 1HDLive από το SPORT24) στο Μπατούμι για λόγους ασφαλείας, έπειτα από την κατάρρευση πολυκατοικίας στην περιοχή την Παρασκευή (8/10).

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό συμβάν που κόστισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, συνέβη κοντά στο ξενοδοχείο που διαμένει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας, με επιστολή σε FIFA και UEFA ζήτησαν την αναβολή του αγώνα με την γαλανόλευκη, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές απάντησαν αρνητικά στο αίτημα. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και οι παίκτες των γηπεδούχων θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί οριστικά χωρίς την παρουσία θεατών για λόγους ασφαλείας και όσοι αγόρασαν εισιτήριο, θα αποζημιωθούν.

Η δήλωση της Γεωργιανής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου:

“Η Γεωργιανή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τη θλίψη της για την τραγωδία στο Μπατούμι. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των νεκρών, στην πόλη του Μπατούμι και στη Γεωργία στο σύνολό της.

Η Γεωργιανή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έστειλε επίσημη επιστολή στη FIFA και την UEFA, τους διοργανωτές του αγώνα, σχετικά με την αναβολή του αγώνα για τον προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Οκτωβρίου. Τα διοικητικά όργανα του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν συμμορφώθηκαν με το αίτημά μας για αναβολή του αγώνα.

Λόγω της τραγωδίας στο Μπατούμι, ο αγώνας θα ξεκινήσει με ένα λεπτό σιγής. Οι παίκτες θα αγωνιστούν με μαύρο περιβραχιόνιο.

Το Διευθυντικό Συντονιστικό Συμβούλιο κήρυξε άκυρη την απόφαση της 5ης Οκτωβρίου να επιτρέψει το 33% της χωρητικότητας του σταδίου για τον αγώνα και ο αγώνας δυστυχώς θα διεξαχθεί χωρίς θεατές.

Οι φίλαθλοι που αγόρασαν εισιτήριο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, θα αποζημιωθούν πλήρως για την τιμή του εισιτηρίου.

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια κάθε νεκρού και σε ολόκληρη τη Γεωργία!”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα