Γουλβς – Σεβίλλη 0-1: Θεία δίκη στο 88′ με Οκάμπος

Γουλβς – Σεβίλλη 0-1: Θεία δίκη στο 88′ με Οκάμπος
Γουλβς - Σεβίλλη 0-1: Θεία δίκη στο 88' με Οκάμπος AP

Η Σεβίλλη πίεζε, είχε την κατοχή (73%), τις ευκαιρίες και βρήκε στο 88ο λεπτό από την κεφαλιά του Οκάμπος το γκολ που της έδωσε τη νίκη με 1-0 επί της Γουλβς και την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League, όπου συναντά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Χιμένες.

Το Europa League είναι η διοργάνωσή της δίχως αμφιβολία. Είναι η έκτη φορά που φθάνει στα ημιτελικά της. Τις προηγούμενες πέντε έφθασε στον τελικό και κατέκτησε το τρόπαιο. Τώρα βάζει πλώρη για το έκτο.

Μπορεί να δυσκολεύτηκε από τη μαζική άμυνα της Γουλβς, αλλά η Σεβίλλη λυτρώθηκε στον προημιτελικό του Ντούισμπουργκ από το γκολ του Λούκας Οκάμπος με κεφαλιά στο 88ο λεπτό.

Οι νερβιονένσες είχαν την κατοχή (73%), τις ευκαιρίες, πίεζαν, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν το γκολ και όλα έδειχναν παράταση. Το γόρδιο δεσμό έλυσε ο Αργεντινός με κεφαλιά μετά από σέντρα του συμπατριώτη του, Έβερ Μπανέγα.

Κι όμως η αγγλική ομάδα είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Στο 11′ ο Ντιέγκο Κάρλος ανέτρεψε τον Τραορέ και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Χιμένες ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, όμως νικήθηκε από τον Μπόνο.

Σύμφωνα με το Sport24, τόσο ο διαιτητής, όσο και από το VAR δεν είδαν κάτι σημαντικό. Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης δεν πατούσε την γραμμή τη στιγμή της εκτέλεσης και έτσι το πέναλτι θα έπρεπε να επαναληφθεί. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Αξίζει να τονιστεί ότι αυτό είναι το πρώτο πέναλτι στην καριέρα του Μεξικανού που δεν ευστοχεί σε συλλογικό επίπεδο (με την εθνική έχει αστοχήσει σε εκτελέσεις).

Η ομάδα της Ανδαλουσίας πήρε τη νίκη, την πρόκριση και συνεχίζει. Ο Οκάμπος είναι ο MVP της φετινής πορείας της σε Ισπανία και Ευρώπη. Έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε γκολ των νερβιονένσες (17 γκολ και 6 ασίστ).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version