Η γενιά του 2004 στην Ελλάδα, στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες
Ολυμπιακοί Αγώνες 123RF

Μία Γαλλο-Ελληνική πρωτοβουλία για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι, ξεκίνησε την Τρίτη για να αναδείξει την κληρονομιά των αγώνων.

Μια γαλλο-ελληνική πρωτοβουλία για τους Ολυμπιακούς του 2024 στο Παρίσι ξεκίνησε την Τρίτη για να αναδείξει την κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα και να προωθήσει το «ολυμπιακό πνεύμα» μέσω εκπαιδευτικών και αθλητικών προγραμμάτων στην Ελλάδα, γράφει η γαλλική Les Echos. «Είκοσι χρόνια είναι μια γενιά (...) ρίχνουμε μια γέφυρα είκοσι χρόνων μεταξύ των τόσο όμορφων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004 και των σίγουρα πολύ ωραίων Αγώνων του Παρισιού του 2024», δήλωσε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί, κατά την παρουσίαση αυτής της πρωτοβουλίας.

Με τίτλο «Η γενιά του 2004 στην Ελλάδα στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024», η πρωτοβουλία υπογράφηκε από τις ελληνικές και γαλλικές αρχές τον περασμένο Δεκέμβριο. Στόχος της είναι να προωθήσει τα επόμενα πέντε χρόνια "το πνεύμα, την ολυμπιακή κουλτούρα" και τη "γαλλική γλώσσα", μία από τις επίσημες γλώσσες των Ολυμπιακών Αγώνων, υπογράμμισε ο Γάλλος πρέσβης. Στόχος είναι να δημιουργηθεί από το 2019 έως το 2024 ένα ενεργό δίκτυο 1.800 περίπου νέων, «μια δίγλωσση γενιά 2004 ικανή να διαδώσει τις αξίες του Ολυμπισμού».

Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε στην γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα με την παρουσία Γάλλων και Ελλήνων Ολυμπιονικών των Ο.Α. 2004, του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου, του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και του αναπληρωτή πρέσβη για τον αθλητισμό στο γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών Philippe Vinogradoff. Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και τις ελληνικές αρχές, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνέδρια και αθλητικούς αγώνες με τη συμμετοχή μαθητών από ελληνικά και γαλλικά σχολεία, που θα διεξαχθούν στο Καλλιμάρμαρο στην Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι Ο.Α. της σύγχρονης εποχής το 1896.

Πηγή: 

ΑΠΕ_ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ολυμπιακοί Αγώνες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιατί κανείς δεν θέλει πια "το μεγαλύτερο πάρτι στον κόσμο"

SHARE:

24Media Network