Κατερίνα Στεφανίδη: “Μας ζητάνε τα λεφτά για τα μετάλλια πίσω”

Κατερίνα Στεφανίδη: “Μας ζητάνε τα λεφτά για τα μετάλλια πίσω”

Όπως κατήγγειλε η Κατερίνα Στεφανίδη της ζητήθηκε να επιστρέψει χρήματα που αντιστοιχούν στο μπόνους της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο κλειστού στίβου του 2016, ενώ το Υφυπουργείο δεν αναγνωρίζει κανένα μετάλλιο σε αντίστοιχες διοργανώσεις. Τι απάντησαν Αυγενάκης και Μαυρωτάς.

Μία υπόθεση η οποία κρατάει χρόνια και από ότι φαίνεται εξελίσσεται με αρνητικό τρόπο κάνει τον γύρο του κόσμου μετά από δηλώσεις της Κατερίνας Στεφανίδη στο εξωτερικό.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης και κατά πολλούς, κορυφαία αθλήτρια στίβου στη χώρα μας όλων των εποχών μίλησε για την περιπέτεια της με την ελληνική γραφειοκρατία αλλά και τις απίστευτες αποφάσεις που έχουν παρθεί από την πολιτεία. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Την ώρα που τα προνόμια των αθλητών έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν οι πρωταθλητές του στίβου δεν έχουν λάβει τα χρήματα που αντιστοιχούν στα μπόνους κατάκτησης μεταλλίων ευρωπαϊκών και παγκόσμιων πρωταθλημάτων κλειστού στίβου από το 2017 και μετά.

Μάλιστα, όχι απλά δεν έχουν πάρει αυτά τα χρήματα αλλά ζητούν από την Κατερίνα Στεφανίδη και τη Βούλα Παπαχρήστου να επιστρέψουν αυτά που είχαν λάβει για τα μετάλλια στο παγκόσμιο κλειστού στίβου του 2016!

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε η Κατερίνα Στεφανίδη στο “Insidethegames“: “Ούτε η Παπαχρήστου, αλλά ούτε και ο Φιλιππίδης δεν θα πάρουν χρήματα για τα μετάλλια που κατέκτησαν το 2017 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και αν συνεχίσουν αυτό θα επηρεάσει και άλλους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του 2019.

Αυτό επηρεάζει και εμένα αλλά όχι και τόσο γιατί θα έπαιρνα το 20% επειδή έχω καλύτερα μετάλλια στον ανοικτό στίβο με εξαίρεση το ευρωπαϊκό του 2018. Το τρελό είναι ότι ζητάνε πίσω χρήματα από το 2016 και όχι από κάποιον άλλον χρόνο και ο νόμος υπάρχει από το 1999.

Οπότε σίγουρα αισθανόμαστε ότι στοχοποιούμαστε. Προσπαθούν να βρουν τρόπους να γλιτώσουν χρήματα πληγώνοντας αθλητές και βασικά πηγαίνοντας κόντρα στους νόμους με αστείες δικαιολογίες. Ο νυν υπουργός υποτίθεται ότι θα προσπαθούσε να το λύσει, αλλά έχουν περάσει πολλοί μήνες που δεν υπήρχε πρόοδος και ο Υπουργός δεν απαντά καν στα mail που του στέλνει κάθε κάτοχος μεταλλίου σε κλειστό στίβο από το 2016.

Έστειλαν ένα mail στην Ομοσπονδία με το οποίο ρωτούν εάν είναι ισάξιοι οι αγώνες κλειστού και ανοικτού στίβου. Δεν είμαι δικηγόρος αλλά ξέρω ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Όλοι αισθανόμαστε ότι προσπαθούν να μας παγιδεύσουν με αυτή την ερώτηση και ανεξάρτητα από την απάντηση θα βρουν μία δικαιολογία”.

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΥΓΕΝΑΚΗ – ΜΑΥΡΩΤΑ

Η Κατερίνα Στεφανίδη ανέβασε το σχετικό λινκ στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter και σχολίασε: “Φτάσαμε να μας ζητάνε και χρήματα πίσω τελικά”.

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η επίσημη αντίδραση της Πολιτείας από τον Γιώργο Μαυρωτά. Ο ΓΓΑ έγραψε στην Ολυμπιονίκη: “Κατερίνα, όπως ίσως γνωρίζεις από το περιβάλλον σου, προσπαθούμε να βρούμε νομοθετική λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί λόγω του ότι ο νόμος αναγνωρίζει μόνο τις διοργανώσεις ανοικτού στίβου ως επιβραβευόμενες. Το ζήτημα που βρήκαμε, προσπαθούμε να το λύσουμε”.

Με την Κατερίνα Στεφανίδη να του απαντά: “Κύριε Μαυρωτά ο νόμος δεν αναφέρεται πουθενά σε συνθήκες. Μόνο σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αλλά ανεξάρτητα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για νομοθετική λύση. Ψάξτε να βρείτε όλα τα email μου που δεν έχουν απαντηθεί”.

Λίγη ώρα αργότερα στην Κατερίνα Στεφανίδη απάντησε και ο Υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης. “Έχεις ήδη ενημερωθεί από 29 Οκτωβρίου, από εμένα & από συνεργάτες της ΓΓΑ, ότι η βούληση είναι ξεκάθαρη: θα λυθεί άμεσα & νόμιμα το ζήτημα. Εκανα σαφές ότι προχωράμε σε νομοθετική ρύθμιση, αφού δεν μπορεί να βρεθεί άλλος τρόπος σε συνεργασία με την Ομοσπονδία. Καλή συνέχεια” έγραψε ο κ. Αυγενάκης.

Και σε εκείνον έσπευσε να απαντήσει η Κατερίνα Στεφανίδη: “Κ Αυγενάκη δεν έχω απολύτως καμία ενημέρωση και έχω στείλει δυο email στο γραφείο σας την τελευταία βδομάδα από τα οποία δεν απαντήθηκε κανένα. Δεν έχω ακούσει από κανέναν για νομοθετική ρύθμιση”.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η υπόθεση δεν αφορά μόνο την Κατερίνα Στεφανίδη. Αφού μπορεί από εκείνη και την Βούλα Παπαχρήστου να ζητούν να επιστρέψουν χρήματα, όμως υπάρχουν και άλλοι αθλητές που δεν θα τα πάρουν καθόλου αν δεν αλλάξει η απόφαση.

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

2016: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού (Πόρτλαντ)

– Χάλκινο μετάλλιο Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ)

– Χάλκινο μετάλλιο Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν)

2017: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού (Βελιγράδι)

– Χρυσό μετάλλιο Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ)

– Ασημένιο μετάλλιο Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ)

– Χάλκινο μετάλλιο Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν)

2018: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού (Μπέρμιγχαμ)

– Χάλκινο μετάλλιο Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ)

2019: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού (Γλασκώβη)

– Χρυσό μετάλλιο Μίλτος Τεντόγλου (μήκος)

– Ασημένιο μετάλλιο Κώστας Μπανιώτης (ύψος)

– Ασημένιο μετάλλιο Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν)

– Χάλκινο μετάλλιο Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ)

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα