Μάριος Γιαννάκου: Τερμάτισε στον υπερμαραθώνιο στη ζούγκλα της Κόστα Ρίκα

Μάριος Γιαννάκου
Μάριος Γιαννάκου FACEBOOK ΜΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Ο Μάριος Γιαννάκου τερμάτισε σ' έναν από τους πιο δύσκολους και επίπονους αγώνες δρόμου στον κόσμο. Τι έγραψε σχετικά στο facebook.

«Για μένα δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τον τερματισμό», έλεγε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπερμαραθωνοδρόμος Μάριος Γιαννάκου καθ' οδόν προς τη ζούγκλα της Ταλαμάνκα στην Κόστα Ρίκα και τον αγώνα «Coastal Challenge 2020». Και τα κατάφερε!

Ο Δραμινός αθλητής τερμάτισε τον επίπονο αγώνα των έξι ημερών και των περίπου 250 χλμ σε τροπικές θερμοκρασίες και ποσοστά υγρασίας που «λυγίζουν» το ανθρώπινο σώμα, κι έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατορθώνει κάτι ανάλογο. «Για την Ελλάδα ρε το κάναμε», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μετά τον τερματισμό συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του με την ελληνική σημαία στην πλάτη και εμφανή τα σημάδια από την υπερπροσπάθεια στο πρόσωπο.

«Αυτές τις πέντε ημέρες δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές έκλαψα, πόσες φορές ούρλιαξα μόνος στη μέση του πουθενά, πόσες φορές απογοητεύτηκα. Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές σκέφτηκα να εγκαταλείψω ή πόσες φορές ένιωθα να με πνίγουν οι σκέψεις και οι αφόρητοι πόνοι. Όλα αυτά τα παραμέρισα, όταν κατάλαβα ότι ο σκοπός που ήρθα εδώ, ο σκοπός που τρέχω ήταν πολύ μεγαλύτερος από τον πόνο που ένιωθα, από τα δάκρυα που έριχνα και από τις απογοητεύσεις που είχα», αναφέρει ο Μάριος Γιαννάκου, ο οποίος είναι και ο μόνος Έλληνας που έχει κατορθώσει να φέρει εις πέρας τρεις υπερμαραθώνιους, αφού είχαν προηγηθεί αυτοί στο Ροβανιέμι, στον Αρκτικό Κύκλο και στην έρημο Αλ Μαρμούρ του Ντουμπάι.

SHARE: