Μουντιάλ 2030: Κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ουκρανίας

Μουντιάλ 2030: Κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ουκρανίας
Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP Photo/Nariman El-Mofty

"Κάτι περισσότερο από ένα σύμβολο πίστης στην κοινή νίκη" είναι η υποψηφιότητα της Ουκρανίας με την Ισπανία και την Πορτογαλία για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030, σύμφωνα με τον Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την Τετάρτη (5/10) την ένταξη της χώρας του στην κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας και Πορτογαλίας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030, τη στιγμή που το Κίεβο βρίσκεται αντιμέτωπο με τη ρωσική εισβολή.

Αυτή η υποψηφιότητα «είναι κάτι περισσότερο από ένα σύμβολο πίστης στην κοινή μας νίκη», έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας: «Η Ουκρανία θα αντέξει, θα επικρατήσει και θα ανοικοδομηθεί μέσω της αλληλεγγύης των εταίρων της».

Η συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών επιβεβαιώθηκε από τους ηγέτες των ομοσπονδιών ποδοσφαίρου Ισπανίας και Πορτογαλίας στα κεντρικά γραφεία της UEFA.

Πρόκειται για το όνειρο εκατομμυρίων Ουκρανών οπαδών. Το όνειρο ανθρώπων που επέζησαν από τη φρίκη του πολέμου ή εξακολουθούν να βρίσκονται στα κατεχόμενα, πάνω από τα οποία σίγουρα θα κυματίζει η ουκρανική σημαία σύντομα, όπως δήλωσε ο Άντρι Πάβελκο, πρόεδρος της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, σε συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα