Ο κύβος ερρίφθη: Φουλ για το Euro 2028

Ο κύβος ερρίφθη: Φουλ για το Euro 2028
Ο Αλέξης Τσίπρας στο Βελιγράδι. Πίσω του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος.

Η ανάληψη της διοργάνωσης του Euro 2028 είναι ο απόλυτος (και συνάμα σαφώς εφικτός) στόχος για το βαλκανικό συνασπισμό της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Τι συμφωνήθηκε στο Βελιγράδι.

Η τετραμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Σερβίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας πιστοποίησε αυτό που το news247.gr είχε γράψει από την Πέμπτη. Οτι, δηλαδή, οι τέσσερις χώρες έχουν στραμμένο το βλέμμα τους ΚΥΡΙΩΣ στο Euro 2028.

Στα συνεχή μίτινγκ μεταξύ των υπουργών αθλητισμών των τεσσάρων χωρών κατέστη σαφές από την ελληνική πλευρά ότι ο στόχος της ανάληψης του Euro 2028 είναι σαφώς πιο ρεαλιστικός, άρα και πιο εφικτός και άλλωστε προηγείται χρονικά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπεται η προσπάθεια για το Μουντιάλ του 2030, ωστόσο είναι σαφές ότι αν ο “συνασπισμός” των τεσσάρων βαλκάνιων αναλάβει τελικά τη διοργάνωση του Euro 2028, προφανώς και το πρότζεκτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα μπει στην άκρη.

Οι άλλες τρεις χώρες άναψαν εν τέλει το πράσινο φως έτσι ώστε σε προτεραιότητα να μπει η προσπάθεια για το Euro, διοργάνωση η οποία και στο παρελθόν έχει διεξαχθεί από “συνασπισμό” χωρών και όχι μόνο από μία (2000 Βέλγιο/Ολλανδία, 2008 Ελβετία/ Αυστρία, 2012 Ουκρανία/Πολωνία).

Το πρότζεκτ αυτό προκρίνεται έναντι του άλλου και για λόγους κόστους αφού η διοργάνωσή του θεωρείται σαφώς πιο προσιτή οικονομικά σε σχέση μ’ αυτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ηδη, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ομάδα συντονισμού για την προετοιμασία η οποία θα αποτελείται από τέσσερις εκπροσώπους από κάθε χώρα.

Παράλληλα αποφασίστηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στη συνδιοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών του 2021, καθώς και η συμμετοχή της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας στην Sport Expo που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Απρίλιο.

Τέλος, τα αποτελέσματα της συνεδρίασης μεταφέρθηκαν στην τετραμερή σύνοδο των ηγετών των κρατών των τεσσάρων χωρών ώστε να ενταχθούν στον κεντρικό σχεδιασμό συνεργασίας των τεσσάρων χωρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα