Ο Μαρκ Γκασόλ σώζει πρόσφυγες στη Μεσόγειο

Ο Μαρκ Γκασόλ σώζει πρόσφυγες στη Μεσόγειο
Ο Μαρκ Γκασόλ (AP Photo/Brandon Dill)

Το δράμα των προσφύγων που αφήνονται στην τύχη τους στη Μεσόγειο κινητοποίησε τον Μαρκ Γκασόλ ο οποίος ανέλαβε δράση αφήνοντας κατά μέρος τις θεωρίες. Τι έκανε ο σταρ του ΝΒΑ.

Θα μπορούσε να λιάζεται σε κάποιο εξωτικό νησί απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα. Τα χρήματα, άλλωστε, δεν του λείπουν.

Αντ’ αυτού, ο Μαρκ Γκασόλ προτιμά να σώζει ανθρώπους που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους στα βαθιά νερά της Μεσογείου, κυρίως πρόσφυγες που αναζητούν στα ευρωπαϊκά εδάφη μία καλύτερη ζωή.

Στο λογαριασμό του στο twitter ανέβηκε και σχετική φωτογραφία από επιχείρηση μαζί με το εξής σχόλιο: “Είναι απίστευτο ότι εγκαταλείπουν ανθρώπους μόνους τους στη θάλασσα. Το θαυμασμό μου γι’ αυτούς που αυτές τις ημέρες είναι συμπαίκτες μου στην ομάδα”.

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα “El Pais” ο Ισπανός άσος των Μέμφις Γκρίζλις τόνισε: “Έχω δυο παιδιά τη Τζουλια και το Λούκα Θέλω να τους δώσω το παράδειγμα. Φαντάζομαι την αγωνία των γονιών που προσπαθούν να διασχίσουν με τα παιδιά τους τη Μεσόγειο απο την Αφρική για να φτάσουν στην Ευρώπη. Τι εκβιασμούς, δολοφονίες, απειλές δέχονται διακινδυνεύοντας τα πάντα για να φτάσουν σε μια χώρα όπου μπορούν να ζήσουν με ειρήνη και αξιοπρέπεια”.

Νομίζω ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε. Είναι πολύ διαφορετικό να ακούμε ή να διαβάζουμε ότι κάποιοι πνίγονται εδώ και εκεί στη Μεσόγειο. Είναι πολύ διαφορετικό όμως να βλέπετε έναν άνθρωπο νεκρό στη θάλασσα που για μια οικογένεια ήταν το κέντρο του κόσμου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα