Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-2: Τριφύλλι από τα παλιά σε ντερμπάρα στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-2: Τριφύλλι από τα παλιά σε ντερμπάρα στο ΟΑΚΑ
Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου με πέντε γκολ από τις δυο ομάδες, ένα δοκάρι και αρκετές φάσεις, πήρε τη νίκη επί της ΑΕΚ με ανατροπή σε 21 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο.

Την πρώτη του νίκη σε  ντέρμπι, και τι ντέρμπι, μετά από δύο χρόνια πανηγύρισε τη Κυριακή το βράδυ ο Παναθηναϊκός επικρατώντας της ΑΕΚ με 3-2 φτάνοντας στην ανατροπή μέσα σε 21 λεπτά και μπροστά σε 20.000 φίλους του τριφυλλιού που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να στηρίξουν την ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Ένας Παναθηναϊκός από τα παλιά έφτασε σε μια νίκη και τρεις πολύτιμους βαθμούς σε μια ντέρμπαρα με πέντε γκολ, ένα δοκάρι και χαμένες ευκαιρίες και από τις δυο ομάδες και με τις αλλαγές συναισθημάτων να είναι αρκετές πάνω στο παιχνίδι.

Το τριφύλλι που άλλαξε το πρόσωπο του στο δεύτερο μέρος με τις αλλαγές που έγιναν και τον Χατζηγιοβάνη μπροστάρη πήρε το τρίποντο και ανέβηκε και βαθμολογικά και έδειξε πως όντως βρίσκεται σε ανοδική πορεία ενόψει της συνέχειας ενώ στο τέλος οι παίκτες του… που τα άκουσαν στη διάρκεια του αγώνα καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

1. ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΝ ΒΕΡΝΤΕ

Η ΑΕΚ χτύπησε στο πρώτο ημίχρονο τον Παναθηναϊκό από τη δεξιά της πλευρά εκεί όπου ο Βέρντε, ο καλύτερος των φιλοξενούμενων στο 45πρωτα λεπτά, πήρε πολλές μπάλες στην κατοχή του και απείλησε ουκ ολίγες φορές την εστία των πράσινων. Ο Ιταλός μπορεί να μην σκόραρε αλλά ήταν πηγή κινδύνου για την άμυνα του “τριφυλλιού” και ο Ινσούα εκτέθηκε ουκ ολίγες φορές από τον Βέρντε από τον οποίο ξεκινάει το πρώτο γκολ των κιτρινόμαυρων με τον Διούδη να διώχνει τη σέντρα του επιθετικού της ΑΕΚ, τον Λιβάγια να σουτάρει τη μπάλα να κοντράρει να φτάνει στον Μπακάκη ο οποίος με ένα ασύλληπτο σουτ άνοιξε το σκορ. Το πρώτο γκολ του δεξιού μπακ της AEK στη Super League, και τι γκολ μάλιστα!

Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε κυρίως από τα αριστερά με τον Χατζηγιοβάνη που πήρε πολλές μπάλες στα πόδια του και είχε αρκετές καλές ενέργειες, είτε προσπαθώντας να βρει τον Μακέντα, είτε απειλώντας ο ίδιος όπως στη φάση του 31′ όπου θα μπορούσε να κάνει το 1-1 αλλά ο Μπάρκας του είπε όχι σε μια φάση που ο 22χρονος επιθετικός νόμιζε πως η μπάλα πήγε στα δίχτυα και έτρεξε να πανηγυρίσει. Οι προωθήσεις του Χατζηγιοβάνη όμως άφηναν αρκετές φορές τον Ινσούα μόνο του με τον Βέρντε και η ΑΕΚ προσπαθούσε να χτυπήσει συνέχεια τον Αργεντινό.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα θα μπορούσαν να φτάσουν στο 2-0 στο 35′ αλλά ο Διούδης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ το πλασέ του Ολιβέιρα μέσα από την περιοχή. Με την εκτέλεση του κόρνερ όμως η ΑΕΚ πέτυχε το δεύτερο γκολ της. Ο Λιβάγια εκτέλεσε ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Ολιβέιρα στο δεύτερο δοκάρι με προβολή έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα ξεφεύγοντας από το μαρκάρισμα του Κουρμπέλη.

2. ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΕ 21 ΛΕΠΤΑ

3. ΕΞΙ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΜΑΤΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΚΟΡ

Ο Παναθηναϊκός για έκτο παιχνίδι, στα δέκα που έχει δώσει στη Super League, βρέθηκε πίσω στο σκορ. Κόντρα σε ΑΕΛ, που ήταν και το γρηγορότερο τέρμα που δέχτηκε, τη Λαμία, τον ΟΦΗ, τον Άρη, τον Ολυμπιακό και την Ξάνθη οι πράσινοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο.

4. ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΕΡΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 20.000 ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα