Στις 23 Ιουλίου 2021 η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Στις 23 Ιουλίου 2021 η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων
Μετάθεση για τις 23 Ιουλίου 2021 πήραν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, που θα διεξαχθούν στο Τόκιο της Ιαπωνίας. AP Photo/Jae C. Hong

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε και επίσημα τις ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο το καλοκαίρι του 2021.

Ελέω της πανδημίας του κορονοϊού -και αφού η απόφαση πέρασε πρώτα από 40 κύματα- οι Ολυμπιακοί Αγώνες που ήταν να διεξαχθούν το φετινό καλοκαίρι στο Τόκιο, αναβλήθηκαν. Αυτή ήταν άλλωστε η επιθυμία αθλητών και ομοσπονδιών, πολλές από τις οποίες είχαν ήδη προειδοποιήσει πως δεν θα έστελναν τους αθλητές τους στους αγώνες. Μετά την αναβολή, έχουμε και επίσημα την νέα ημερομηνία έναρξης.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο απέκτησαν χρονοδιάγραμμα, καθώς λίγες μόλις μέρες μετά την μετάθεσή τους για το επόμενο καλοκαίρι, η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν το διάστημα 23 Ιουλίου με 8 Αυγούστου του 2021, επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ που είχαν κυκλοφορήσει στον ξένο Τύπο από το πρωί της Δευτέρας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, από το 1896 που καθιερώθηκαν στην Αθήνα, μεταφέρονται σε χρονιά που ολοκληρώνεται σε μονό αριθμό. Ο λόγος που αποφασίστηκαν οι συγκεκριμένες ημερομηνίες είναι για να δοθεί στην Ιαπωνία ο μέγιστος δυνατός χρόνος για να προετοιμαστεί εκ νέου για την διοργάνωση, αφού τον προσεχή Οκτώβριο υπάρχουν εκλογές στην χώρα. Η απόφαση για την συγκεκριμένη ημερομηνία ήταν ομόφωνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα