Στολίδι 70.000 θεατών επιστρατεύει ο Μοράλες για να πάρουν το Μουντιάλ του 2030 οι χώρες της Λ. Αμερικής

Στολίδι 70.000 θεατών επιστρατεύει ο Μοράλες για να πάρουν το Μουντιάλ του 2030 οι χώρες της Λ. Αμερικής
Ο Εβο Μοράλες στο Μαξίμου Eurokinissi

Ο Εβο Μοράλες βάζει τα μεγάλα μέσα για να αναλάβει η Βολιβία (μαζί με τις Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη) το Μουντιάλ του 2030 που όμως θέλει και η Ελλάδα.

Ως γνωστόν, η Ελλάδα προτίθεται να υποβάλλει υποψηφιότητα (από κοινού με τη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία) για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

Για την εν λόγω διοργάνωση όμως έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, και μάλιστα πολύ έντονο, τέσσερις χώρες από τη Λατινική Αμερική, η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, η Παραγουάη και η Βολιβία, που ετοιμάζουν τη δική τους “δυνατή” υποψηφιότητα.

Στο πλαίσιο αυτής μάλιστα, η Βολιβία ετοιμάζει ένα εκπληκτικό γήπεδο, στα πρότυπα του Wanda Metropolitano, του γηπέδου της Ατλέτικο Μαδρίτης.

To νέο αυτό γήπεδο θα ανεγερθεί είτε στη Σάντα Κρους είτε στην Κοτσαμπάμπα (όχι στην πρωτεύουσα Λα Πας, της οποίας το υψόμετρο είναι απαγορευτικό για ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο) και θα χωρά 70.000 θεατές.

Θα κατασκευαστεί σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, θα περιλαμβάνει σκέπαστρο το οποίο θα “κλείνει” το σύνολο του γηπέδου και θα είναι απολύτως φιλικό προς το περιβάλλον.

Το νέο γήπεδο αλλά και τις εν γένει αθλητικές εγκαταστάσεις της Βολιβίας “προπαγάνδισε” ο Εβο Μοράλες στην σελίδα του στο facebook δείχνοντας ότι έχει πάρει στα σοβαρά την ανάληψη της διοργάνωσης (και) από τη χώρα του.

Εστω και αν στενοχωρήσει το φίλο του, Αλέξη Τσίπρα.

“Είμαστε μία χώρα που ονειρεύεται τα μεγάλα” τονίζει ο Εβο Μοράλες στο σχετικό μήνυμά του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα