Τόκιο 2020: Οι γιατροί ζητούν την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Τόκιο 2020: Οι γιατροί ζητούν την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων
© 2021 Kim Kyung-Hoon/Associated Press

Πέρα από την πλειοψηφία των κατοίκων που δεν θέλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες να διεξάγονται στο Τόκιο αυτό το καλοκαίρι, ίδια επιθυμία έχει και η ιατρική κοινότητα του Τόκιο και την εξέφρασε με ανακοίνωσή της.

Aπό τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, όμως ακόμα και τώρα υπάρχουν πολλές αντιδράσεις εντός της χώρας λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού. Η συντριπτική πλειοψηφία των Γιαπωνέζων (80%) ζητά την ακύρωση των Αγώνων, αλλά κάτι τέτοιο αποτελεί επιθυμία και της Ένωσης Ιατρών της πόλης που αριθμεί 6.000.

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, Γιοσιχάιντ Σούγκα, ότι «ζητάμε από τις αρχές να πείσουν την ΔΟΕ ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι δύσκολη και να λάβει την απόφασή να ακυρώσει τους Αγώνες.

Οι γιατροί σύντομα θα αντιμετωπίσουν περιστατικά ασθενών με θερμική εξάντληση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες συμβάλουν στην αύξηση των θανάτων “η Ιαπωνία θα φέρει τη μέγιστη ευθύνη».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα