UEFA: “Ναι” στις ΛΟΑΤΚΙ+ σημαίες στα γήπεδα του Euro 2020

UEFA: “Ναι” στις ΛΟΑΤΚΙ+ σημαίες στα γήπεδα του Euro 2020
Γερμανοί φίλαθλοι, με ΛΟΑΤΚΙ+ σημαίες, πριν τον αγώνα μεταξύ της Γερμανίας και της Ουγγαρίας έξω από την Allianz Arena Matthias Schrader / ASSOCIATED PRESS

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ξεκαθάρισε ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ σημαίες είναι ευπρόσδεκτες στα γήπεδα του Euro 2020.

Με ανακοίνωσή της η UEFA γνωστοποίησε πως δεν υποστηρίζει την απομάκρυνση των συμβόλων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από τα γήπεδα του Euro 2020.

Με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ξεκαθάρισε ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ σημαίες είναι ευπρόσδεκτες και πως υποστηρίζει τις δράσεις για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τετάρτη η ομοσπονδία της Γερμανίας είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να φωτίσει την “Allianz Arena” στα χρώματα του ουράνιου τόξου για την αναμέτρηση με την Ουγγαρία, αλλά οι ιθύνοντες της UEFA αρνήθηκαν να δώσουν άδεια.

“Η UEFA καλωσορίζει με μεγάλη χαρά οποιοδήποτε τέτοιο σύμβολο όπως οι σημαίες του ουράνιου τόξου στη Fan Zone. Νωρίτερα σήμερα, είχαμε ενημερώσει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουγγαρίας ότι τα σύμβολα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας δεν είναι πολιτικά και εναρμονίζονται με την καμπάνια μας #EqualGame που μάχεται κατά των διακρίσεων. Τέτοιες σημαίες θα είναι ευπρόσδεκτες στα γήπεδα”, ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες αναστάτωση προκλήθηκε στην εθνική Γερμανίας όταν κοινοποιήθηκε από διεθνή ΜΜΕ η είδηση πως η UEFA θα διεξάγει έρευνα για την ενέργεια του Μάνουελ Νόιερ να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, στα ματς με Γαλλία και Πορτογαλία.

Ο λόγος που η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φαινόταν έτοιμη να ανοίξει το σχετικό φάκελο, όπως έγραψε το SPORT 24, είχε να κάνει με το ότι είχε συσχετιστεί η κίνηση αυτή με ένα είδους πολιτικής δήλωσης, κάτι που η ίδια απαγορεύει ρητά τόσο σε παίκτες όσο και σε ομάδες σε διοργανώσεις που γίνονται υπό την αιγίδα της.

Ωστόσο, σύμφωνα με την γερμανική ομοσπονδία δεν υφίσταται πλέον τέτοιο θέμα από τη στιγμή που η UEFA αναγνώρισε πως δεν πρόκειται για πολιτική κίνηση, με την κατακραυγή που δέχτηκαν οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας από τα social media να παίζει το ρόλο της ώστε να κάνει πίσω η ανώτερη αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και να μην προχωρήσει το θέμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα