Ακροβατικό - παγκόσμια πρωτιά από τον Van Damme με φορτηγά Volvo

Ακροβατικό - παγκόσμια πρωτιά από τον Van Damme με φορτηγά Volvo

Ένας από τους διασημότερους πρωταγωνιστές ταινιών δράσης του Χόλιγουντ, ο Jean-Claude Van Damme έπρεπε να εκτελέσει αναρίθμητα παράτολμα ακροβατικά, στην διάρκεια των γυρισμάτων του «The Epic Split », της τελευταίας ταινίας της Volvo Trucks (Vid)

Όρθιος ανάμεσα σε δύο φορτηγά Volvo FM εν κινήσει, πατώντας κάθε πόδι του στον εξωτερικό καθρέπτη του κάθε φορτηγού, ο Jean-Claude Van Damme κάνει ένα από τα περίφημα σπαγγάτα του ενώ τα δύο φορτηγά κινούνται με την όπισθεν. Με νηφαλιότητα κρατά τη θέση του για ολόκληρη τη διάρκεια της πορείας των οχημάτων.

«Θα είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο και θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε κάτι τέτοιο, είτε σε ταινία ή σε διαφημιστικό» λέει ο Βέλγος αστέρας κατά τα γυρίσματα σε ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο στην Ισπανία, πριν από το γύρισμα της σκηνής. «Πριν κάνω το σπαγγάτο ανάμεσα στα φορτηγά, είδα το προσχέδιο της ταινίας και σκέφτηκα ότι έμοιαζε εκπληκτικό. Είναι μεγαλειώδες και πολύ δυνατό».

Έχοντας αρχίσει το καράτε σε ηλικία έντεκα ετών, ο Jean-Claude Van Damme έφτασε να γίνει αθλητής - σύμβολο των πολεμικών τεχνών και από τα μεγαλύτερα αστέρια των ταινιών δράσης. Τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, «ο μπρατσαράς από τις Βρυξέλλες» όπως τον αποκαλούν, έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ όπως Bloodsport, Universal Soldier, Hard Target, Street Fighter, Timecop. Σε μια από τις πρόσφατες ταινίες του, Οι Expendables 2, ο Van Damme συμπρωταγωνιστεί με άλλους θρύλους των ταινιών δράσης όπως ο Sylvester Stallone, ο Chuck Norris, ο Arnold Schwarzenegger και ο Bruce Willis.

Σε όλη την καριέρα του, το σπαγγάτο ήταν η κίνηση - σήμα κατατεθέν του Jean-Claude Van Damme. Την έχει εκτελέσει αναρίθμητες φορές σε πολλές από τις ταινίες δράσης του. Μέχρι τώρα όμως, ούτε αυτός ούτε κάποιος άλλος στον κόσμο δεν έχει κάνει σπαγγάτο ανάμεσα σε δύο κινούμενα φορτηγά.

Η ταινία έχει σαν στόχο την επίδειξη της σταθερότητας και της ακρίβειας του Δυναμικού Συστήματος Οδήγησης Volvo. Είναι η συνέχεια των προηγούμενων διαδικτυακών επιτυχιών της Volvo Trucks, όπως «The Chase», «The Hamster Stunt», «The Hook» και «The Ballerina Stunt».

«Σε σύγκριση με τις προηγούμενες ταινίες της Volvo Trucks, οι οποίες έχουν τη μορφή ντοκιμαντέρ, θέλαμε να κάνουμε κάτι πιο εικαστικό» λέει ο Andreas Nilsson, ο σκηνοθέτης του «Θρυλικού Σπαγγάτου». «Η ταινία είναι πολύ σαφής και απλή, δεν περιέχει πολλές πληροφορίες και απλά αφήνουμε το ακροβατικό να δείξει τι μπορούν να κάνουν τα φορτηγά. Είναι σαν αργός αλλά προσεκτικά χορογραφημένος μοντέρνος χορός.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Volvo Trucks - Van Damme

SHARE:

24Media Network