Δύο ακόμα νίκες για τα Cruze στην Ουγγαρία

Δύο ακόμα νίκες για τα Cruze στην Ουγγαρία

O Menu πήρε το πρώτο σκέλος ενώ ο Muller και ο Huff έκαναν το 1-2 στο δεύτερο μέρος του τέταρτου αγώνα της χρονιάς για το WTCC.

Η εξέλιξη ήταν εντελώς διαφορετική για τα δύο σκέλη του αγώνα. Ενώ στο πρώτο ο Menu οδήγησε αλάνθαστα και δεν άφησε περιθώριο σε κανέναν να τον απειλήσει, στο δεύτερο η κατάσταση ήταν σαφώς πιο σύνθετη, καθώς η έντονη βροχή ανάγκασε τον υπεύθυνο της πίστας να διακόψει τον αγώνα για μισή ώρα.

Μετά την επανεκκίνηση ο Yvan Muller πήρε το προβάδισμα και κατάφερε να κερδίσει την πρώτη του νίκη για αυτή την χρονιά. Την ίδια στιγμή ο Rob Huff έκανε μια μεγαλειώδη εμφάνιση καταφέρνοντας να πάρει την δεύτερη θέση σώζοντας με αυτό τον τρόπο την παρτίδα στο τέλος ενός αγωνιστικού διημέρου που άρχισε πολύ στραβά για αυτόν καθώς είχε τον δωδέκατο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές.

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Yvan Muller: «Φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος με το γεγονός ότι επιτέλους κατάφερα να πάρω την πρώτη μου νίκη αυτή την χρονιά. Την ίδια στιγμή δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το σύνολο της επίδοσης μου σε όλο το Σαββατοκύριακο. Στο πρώτο σκέλος με χτύπησαν από πίσω στην εκκίνηση με αποτέλεσμα να χάσω αρκετές θέσεις. Μετά το χτύπημα το αυτοκίνητο μου δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αλλά κατάφερα να ανέβω μερικές θέσεις. Κατά την διάρκεια της σύγκρουσης του Villa με τον Tarquini ο Rob βρήκε την ευκαιρία και με πέρασε. Στο δεύτερο μέρος ωστόσο κατάφερα να επωφεληθώ από το συμβάν του πρώτου γύρου και μετά την διακοπή πήρα το προβάδισμα και κατάφερα να τερματίσω πρώτος .»

Rob Huff: «Μπορώ να πω τελικά ότι είμαι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα μου, μετά την ομολογουμένως κακή μου επίδοση στα προκριματικά. Χθες το βράδυ δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα κατάφερνα να φύγω από την Ουγγαρία έχοντας ανέβει στο βάθρο και διατηρώντας την πρώτη θέση στην κατάταξη των οδηγών με 31βαθμούς. Στο πρώτο σκέλος είχα μια πολύ καλή εκκίνηση, ανέβηκα μερικές θέσεις και μετά είχα την μεγάλη ευκαιρία να περάσω τον Yvan όταν συγκρούστηκαν ο Villa με τον Tarquini. Στο δεύτερο μέρος η βροχή ήρθε απότομα και πολύ σύντομα ήταν αδύνατο να μείνεις στην πορεία που έχεις επιλέξει. Στην διακοπή κάναμε κάποιες αλλαγές στο set-up, και μπορώ να πω ότι η κίνηση αυτή έκανε την διαφορά καθώς το αυτοκίνητο στην συνέχεια συμπεριφέρθηκε άψογα. Κατάφερα να φτάσω στην δεύτερη θέση αλλά από εκεί και πέρα δεν πίεσα παραπάνω καθώς δεν υπήρχε νόημα να το κάνω αφού είχα ελαστικά βροχής και η πίστα είχε ήδη αρχίσει να στεγνώνει. »

Alain Menu: « Στο τέλος του διημέρου τα συναισθήματα μου είναι μάλλον ανάμικτα. Σίγουρα είναι πολύ θετικό ότι πήρα το πρώτο σκέλος. Είχα μια πολύ καλή εκκίνηση και το γεγονός ότι ήμουν μπροστά μου επέτρεψε να φυλάξω τα ελαστικά μου στην αρχή, και παρά το ότι ο Michelisz που ήταν πίσω μου προσπαθούσε να πιέσει, μπορώ να πω ότι είχα τον έλεγχο της κατάστασης μέχρι το τέλος. Στο δεύτερο σκέλος βέβαια στάθηκα πολύ άτυχος καθώς στο τέταρτο γύρο ο Coronel με έβγαλε εκτός του αγώνα ενώ τον είχα ήδη περάσει. Είναι πολύ απογοητευτικό να χάνεις την ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο.»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πρώτο μέρος


1. A Menu Chevrolet Cruze 12 γύροι σε 23λ. 45.874 δ.
2. N. Michenisz BMW 320 TC + 1.047 δ.
3. J Villa BMW 320 TC + 17.383 δ.
4. R Huff Chevrolet Cruze + 17.983 δ.
5. Y Muller Chevrolet Cruze + 18.365 δ.

Δεύτερο μέρος

1. Y Muller Chevrolet Cruze 14 γύροι σε 59 λ. 02.507 δ.
2. R Huff Chevrolet Cruze + 3.631 δ.
3. G Tarquini SEAT León TDI +10.106 δ.
4. T Coronel BMW 320 TC +11.699 δ.
5. T Monteiro SEAT León TDI +22.995 δ.
8. D O’Young Chevrolet Cruze +31.267 δ.
DNF A Menu Chevrolet Cruze 4 laps (ατύχημα)

Κατάταξη οδηγών

1. R Huff (Chevrolet), 150
2. Y Muller (Chevrolet), 119
3. A Menu (Chevrolet), 104
4. G Tarquini (SEAT), 75
5. T Monteiro (SEAT), 74

Kατάταξη κατασκευαστών

1. Chevrolet, 322 points
2. SEAT, 193
3. BMW, 185
4. Volvo, 46.
1. Chevrolet, 242 points;
2. SEAT, 150;
3. BMW, 132;
4. Volvo, 40.SHARE:

24Media Network