Ferrari F430 Scuderia

Ferrari F430 Scuderia
f430scuderia19707small

Τα αποκαλυπτήρια της νέας Ferrari F430 Scuderia θα γίνουν δια χειρός Michael Schumacher

Η Ιταλική φίρμα για να τραβήξει το maximum της προσοχής των μέσων ενημέρωσης, επέλεξε τον Michael Schumacher για να κάνει τα αποκαλυπτήρια.




Ποιά είναι η Ferrari F430 Scuderia;



Η Scuderia είναι στην ουσία η νέα F430 Challenge Stradale.



Το εξωτικό μοντέλο αποδίδει 510 ίππους, γεγονός που δίνει άριστη αναλογία κιλών ανά ίππων. Για την ακρίβεια μόλις 2,45 κιλά αντιστοιχούν για κάθε ίππο της F430.



Το ελαφρύ αμάξωμα ζυγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 1.250 κιλά, δηλαδή 100 κιλά λιγότερα από τη βασική έκδοση του αυτοκινήτου.




Upgraded



Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1, Michael Schumacher θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει πρώτος το τελευταίο software που χρησιμοποιεί η Ferrari και στα μονοθέσια της, για τις αλλαγές του ημιαυτόματου κιβωτίου.



Οι άνθρωποι της εταιρείας γνωρίζουν ότι αυτός ο παράγοντας θα κάνει ακόμη πιο ευχάριστη την πρώτη βόλτα του Schumi, γιατί πλέον οι αλλαγές εκτελούνται κατά 0,06 δευτερόλεπτα ταχύτερα, όταν τα ακροδάκτυλα του οδηγού αγγίζουν τα pads.



Επίσης, αλλαγές έχουν επέλθει και στον πίσω άξονα, ύστερα από την εγκατάσταση του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου νέου διαφορικού E-diff. Στο ίδιο σημείο θα δρα και το traction control που προέρχεται κατευθείαν από το αγωνιστικό μονοθέσιο της Ferrari.



Ο V8 ατμοσφαιρικός κινητήρας της διθέσιας Ferrari, είναι ο ίδιος που χρησιμοποιείται στη spider και την Coupe F430. Τα 4308 κυβικά εκατοστά αποδίδουν 510 ίππους στις 8.500 σ.α.λ.




Μια ξεχωριστή σειρά



Η μοναδική αυτή έκδοση απευθύνεται στους λάτρεις της ταχύτητας και της σπορ οδήγησης χωρίς συμβιβασμούς.



Η εξέλιξη του συγκεκριμένου μοντέλου, δεν επικεντρώθηκε στη μικρή αύξηση της ιπποδύναμης, αλλά στη μεγάλη μείωση τους βάρους.



Στο εσωτερικό τα εντυπωσιακά μπάκετ καθίσματα με τις ζώνες των τεσσάρων σημείων, προσφέρουν μια άκρως αγωνιστική αίσθηση.




Έχω Grand Prix αύριο



Η εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου έχει γίνει πιο άγρια, λόγω των νέων αεροδυναμικών βοηθημάτων.



Το εμπρός σπόιλερ απέκτησε μεγαλύτερα ανοίγματα με πλέγμα, καθώς και ένα πιο παρατεταμένο χείλος.



Το πίσω τμήμα είναι ακόμη πιο διαφορετικό, με τις απολήξεις των εξατμίσεων να έχουν σκαρφαλώσει πιο ψηλά, ωστόσο απ’ όσο μπορούμε να διακρίνουμε και από τις φωτογραφίες, φαίνεται ότι υπάρχει και ένα είδος κλωβού στην περιοχή του κινητήρα.



Το λογότυπο 430 Scuderia είναι τοποθετημένο δίπλα από τα πίσω δεξιά φωτιστικά σώματα, ενώ οι διπλές γραμμές που διατρέχουν στο αμάξωμα δύσκολα θα της επιτρέψουν να περάσει απαρατήρητη.



Κερασάκι στην τούρτα, οι χρυσές ζάντες ελαφρού κράματος που αγκαλιάζουν τους τεράστιους κεραμικούς δίσκους!



Περισσότερες πληροφορίες όμως θα είναι διαθέσιμες μετά από την παρουσίαση της Ferrari F430 Scuderia, το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα