Ford Puma: έρχεται για να πρωταγωνιστήσει

Ford Puma: έρχεται για να πρωταγωνιστήσει

Μοντέλο κατάλληλο για την ελληνική αγορά, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, με την τάση πωλήσεων στα SUV να είναι συνεχώς ανοδική.

Η νέα εποχή της Ford, χαρακτηρίζεται από ηλεκτροκίνηση και το νέο Ford Puma, για το οποίο οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει, αλλά θα καταφθάσει στα καταστήματα της Ford σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί αιχμή του δόρατος για τη μάρκα με το “μπλε οβάλ” σήμα.

Hasselblad H5D

Κι είναι πράγματι έτσι, καθώς ηγείται των 8 μοντέλων με ηλεκτροκίνηση, που πρόκειται να λανσάρει το επόμενο διάστημα η Ford, με διάφορες εκδόσεις: ήπια υβριδική, πλήρως υβριδική, plug-in υβριδική ή πλήρως ηλεκτρική. Βέβαια, στόχος της Ford, είναι οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις να αντιστοιχούν στο πάνω από 50% των πωλήσεών της μέχρι τα τέλη του 2022. Το Puma, ως το new entry μοντέλο της μάρκας στα SUV, χαρακτηρίζεται και από ήπια υβριδική τεχνολογία mHEV, με επίκεντρο τον κινητήρα βενζίνης 1.0 lt EcoBoost και απόδοση 125 και 155 ίππων.

Η τεχνολογία EcoBoost Hybrid αναβαθμίζει πλήρως τα χαρακτηριστικά του πολυβραβευμένου βενζινοκινητήρα της Ford, αφού αποθηκεύει την ενέργεια που χάνεται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα του αυτοκινήτου σε μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου 48V. Ετσι, μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την ενέργεια κατά την επιτάχυνση από τον ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος συνεπικουρεί τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, προσφέροντας καλύτερη απόδοση με ταυτόχρονα χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές CΟ2.

STEFAN VIEHBACHER [email protected] 015121692952

Μάλιστα, σύμφωνα με τη νέα μέθοδο μέτρησης κατανάλωσης και ρύπων WLTP, η μέση κατανάλωση κυμαίνεται από 5,4 – 5,6 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, μεταξύ 124 και 127 γρ./χλμ. Το Puma βασίζεται στο πάτωμα του Fiesta, έχοντας υπερ-υψωμένο αμάξωμα, καλύτερους χώρους για τους επιβάτες, μεγαλύτερη ορατότητα και τον μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης στην κατηγορία του (456 λίτρα).

Διαθέτει δε το πλεονέκτημα, των έξτρα 80 λίτρων χώρου, στο δάπεδο του ππορτ-μπαγκάζ, χάρη στον καινοτόμο αποθηκευτικό χώρο MegaBox. Με σύγχρονη σχεδίαση, δυναμικό μπροστινό μέρος, όπου δεσπόζει η μάσκα και τα ευμεγέθη φωτιστικά, στο πλάι το κυρτό μέρος της οροφής προς τα πίσω, αναδεικνύει αφενός τον συμπαγή χαρακτήρα του αυτοκινήτου και αφετέρου, την coupe αισθητική. Εξίσου εντυπωσιακό και στο πίσω μέρος, με την αεροτομή ψηλά και το ανασηκωμένο τμήμα. Σχεδιαστικά, η καμπίνα, συνάδει με την εν γένει εικόνα του μοντέλου, με τη μεγάλη οθόνη αφής να βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό, το πολυλειτουργικό τιμόνι να έχει επίπεδο τελείωμα και τα μαλακά πλαστικά, καλύτερη ποιότητας, να εντάσσονται στο πνεύμα ενός καλαίσθητου εσωτερικού, με αναβαθμισμένες ταπετσαρίες.

Hasselblad H5D

Σε μια εποχή που η τεχνολογία εξελίσσεται με απίστευτη πρόοδο, το νέο Ford Puma πρωτοπορεί στην κατηγορία του, προσφέροντας πίσω πόρτα με hands-free λειτουργία ανοίγματος (με την κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα), ενώ φέρει και καθίσματα με δυνατότητα μασάζ (Lumbar Massage Seat).

Κι αν αυτά τεχνολογικά επιτεύγματα στον τομέα της άνεσης, στον τομέα της ασφάλειας διαθέτει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, όπως: Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed Sign Recognition, Lane Centring, για άνετη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο και στις πόλεις με συχνές στάσεις-εκκινήσεις, Blind Spot Information System με Cross Traffic Alert για εύκολο και ασφαλές ξεπαρκάρισμα καθώς και Local Hazard Information, το οποίο είναι σε θέση να ενημερώσει τον οδηγό για επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο πριν γίνουν αντιληπτές από τον ίδιο ή τους αισθητήρες του οχήματος.

Hasselblad H5D

Εξάλλου, διαθέτει και πίσω ευρυγώνια κάμερα, που αποτυπώνει την εικόνα 180 μοιρών, η οποία προβάλλεται στην οθόνη αφής του αυτοκινήτου, ώστε πεζοί, δικυκλιστές και άλλα οχήματα να γίνονται καλύτερα αντιληπτά όταν το όχημα εξέρχεται από χώρους στάθμευσης.

Εξάλλου, και στον τομέα της συνδεσιμότητας, το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford, εξυπηρετεί τα μέγιστα σε πλοήγηση και συνδεδεμένα smartphones, χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές. Για αυτούς, δε, που έχουν οικογένεια και παιδιά που θέλουν να είναι όλα… συνδεδεμένα, το ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect μετατρέπει το νέο Puma σε κινητό WiFi hotspot με δυνατότητα σύνδεσης έως και 10 συσκευών.

Κι όσο για την οδήγηση, υπάρχουν 5 διαφορετικά προφίλ: Νormal, Sport, Eco, Slippery (ρυθμίζει το ESC και το Traction Control) και Trail, ανάλογα το έδαφος και τον τρόπο οδήγησης. Κι επειδή ανέφερα ότι έχουν ξεκινήσει παραγγελίες, προσφέρεται και πρόγραμμα χρηματοδότησης MyPuma από τη Ford Finance, με προκαταβολή από 0%, επιτόκιο από 1% και διάρκεια αποπληρωμής από έως 84 μήνες, ενώ καλύπτεται από 8ετή εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα