Η Alfa Romeo θα λανσάρει ένα νέο μοντέλο κάθε 6 μήνες

Η Alfa Romeo θα λανσάρει ένα νέο μοντέλο κάθε 6 μήνες

Καμία από τις μάρκες που βρίσκονται κάτω από το γκρουπ Fiat Chrysler δεν απασχολεί αυτή τη στιγμή την εταιρία πέρα από την Alfa Romeo, αφού οι ιθύνοντες διαβλέπουν ότι μέσω αυτής μπορούν να έχουν μεγάλη κέρδη.

Στη Μόντενα της Ιταλίας εκατοντάδες μηχανικοί δουλεύουν ασταμάτητα πάνω σ΄αυτό το πρότζεκτ  και πιστεύουν ότι αυτό θα είναι το κλειδί, στο μακροπρόθεσμο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο περνά μέσα από μια πετυχημένη παρουσία της ιταλικής μάρκας στην αγορά των ΗΠΑ.

H Alfa 4C και η 4C Spider είναι ήδη στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών και τα αποτελέσματα ήταν μάλλον ικανοποιητικά για το roadster χαμηλού όγκου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στα τέλη Ιουνίου ότι το πρώτο αυτοκίνητο που θα φύγει από τα εργοστάσια της Μόντενα για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα είναι το Giulia. H άφιξή της αναμένεται να γίνει στα τέλη του 2015, λίγο μετά την παρουσίαση της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Τα νέα μοντέλα θα παρουσιάζονται ανά διαστήματα έξι μηνών, αρχής γενομένης τα τέλη του 2015 έως το 2019. Και θα είναι:

4C and 4C Spider: Παρουσιάστηκαν το 2014 και 2015. Δεν έχει προγραμματιστεί κάτι καινούργιο πέρα από σκέψεις για μία πιο δυναμική GTA.

Giulia : Το μεσαίο μεγέθους σεντάν θα κάνει την εμφάνισή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης αυτό τον μήνα. Θα έχει κινητήρα Ferrari με 503 ίππους στην πιο δυνατή του έκδοση ενώ θα υπάρχουν και άλλες εκδόσεις με πιο …γήινα χαρακτηριστικά, και κινητήρες ντίζελ και βενζίνης.

Mεσαίου μεγέθους SUV: Θα κάνει το ντεμπούτο του το 2017 με στόχο να ανταγωνιστεί την BMW X3 και το Audi Q5.

Μεγάλα σεντάν: Σ’ αυτό το επίπεδο η μεγάλη σε μέγεθος Giulia θα αποτελέσει η νέα ναυαρχίδα της Alfa Romeo η οποία είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί το Audi A6 αλλά και τη σειρά 5 της BMW.

Roadster: Eδώ η εταιρεία εργάζεται σ’ ένα μοντέλο μεγαλύτερο από Mazda ΜΧ5. To Αlfa roadster θα είναι μία  κοντή  έκδοση της Giulia.

Μεσαίου μεγέθους κουπέ: Θα είναι ουσιαστικά το Alfa roadster αλλά όχι καμπριολέ. Αναμένεται ν΄ανταγωνιστεί τη σειρά 4 της BMW και το Audi A5.

Μεγάλο SUV: Εδώ και καιρό έχει προγραμματιστεί από την εταιρία ένα μεγάλο SUV που θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τα Audi Q7 και BMW X5 στην αγορά των ΗΠΑ και της Κίνας.

Τέλος, στην ευρωπαϊκή αγορά η Alfa Romeo έχει ανάγκη από ένα 5θυρο hatchback για να αντικαταστήσει τη σημερινή Giulietta (front wheel drive), και μια παραλλαγή station wagon για να ανταγωνιστεί το Audi A3 Sportback. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα