Η Nissan για τη βιώσιμη μετακίνηση

Η Nissan για τη βιώσιμη μετακίνηση

Η Nissan στην εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων, για τη βιώσιμη μετακίνηση

Στην εκδήλωση μίλησε και ο Πρόεδρος της Ρ.Α.Ε κος Ν. Βασιλάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Από την πλευρά της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, η κα Ντένη Θεοχαράκη Αντιπρόεδρος και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος, αναφέρθηκε στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ της Nissan και του Δήμου Αθηναίων, στα οφέλη από την χρήση ενός 100% ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου όπως το Nissan LEAF, καθώς και στις πολιτικές κινήτρων που απαιτούνται για τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, η Nissan προτίθεται να μοιράζεται πληροφορίες και ιδέες σχετικά με την εγκατάσταση και την λειτουργία δικτύων φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, του σχετικού ενεργειακού εφοδιασμού του δικτύου, καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στην προώθηση της χρήσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Συγκεκριμένα, θα συσταθούν από κοινού ομάδες εργασίας, οι οποίες θα φέρουν σε επαφή τις εθνικές και τοπικές αρχές, τις εταιρείες κοινής ωφέλειας και τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, προκειμένου να διατυπώσουν και να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο σχέδιο για την υλοποίηση και τη συντήρηση ενός ανοιχτού δικτύου κάθε είδους και τύπου φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Αθήνα.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Αθηναίων θα εξετάσει την παροχή κινήτρων που θα κάνουν την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό, όπως φοροαπαλλαγές, εκπτώσεις/ πρόσβαση σε σταθμούς παρκινγκ και σε διόδια αυτοκινητοδρόμων, καθώς και την άρση περιορισμών κυκλοφορίας εντός του κέντρου της πόλης (όπως δακτύλιος, λεωφορειολωρίδες κτλ). Προτίθεται επίσης να αναπτύξει οικονομικά και μη κίνητρα για τη δημιουργία και τη λειτουργία υποδομών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Το συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας, αποτελεί το πιο πρόσφατο από μια σειρά παρόμοιων συμφωνιών που έχουν υπογραφεί από τη Nissan ανά την Υφήλιο, με σκοπό να επιταχυνθεί η εισαγωγή των αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών σε όρους καθημερινής χρήσης.


SHARE:

24Media Network