Τέταρτη σερί χρονιά αύξησης πωλήσεων ΙΧ

ΙΧ - Φωτό αρχείου

Η αγορά αυτοκινήτου ανακάμπτει δειλά δειλά στην Ελλάδα, μολονότι οι πωλήσεις παραμένουν πολύ χαμηλά σε σχέση με την περίοδο προ του 2009

Το 2017 έκλεισε με θετικό πρόσημο για την αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Από τη μια ο τουρισμός που συνεισέφερε τα μέγιστα διότι οι εταιρείες ενοικιάσεων είχαν ζήτηση, ενώ και πολλές άλλες επιχειρήσεις στον τουρισμό χρειάζονταν νέα οχήματα, και από την άλλη η ανάγκη του καταναλωτικού κοινού να πάρει ένα καινούργιο αυτοκίνητο, διότι ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων αυξάνει, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με βάση, λοιπόν, τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, το μήνα Δεκέμβριο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών παρουσίασαν αύξηση +13,2%, ως προς τον ίδιο μήνα του 2016.

ADVERTISING

Συνολικά, το 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +11,7% ως προς το 2016, φθάνοντας συνολικά τις 88.083 μονάδες. Ακόμη και με αυτή τη συγκρατημένη πρόοδο, και λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι η τέταρτη κατά σειρά χρονιά αύξησης, η αγορά αυτοκινήτου βρίσκεται στο -67,3% ως προς το μέσο όρο της δεκαετίας 2000-2009.

Εξάλλου, πέρυσι, το 2017, ως προς το 2016, στα καινούργια φορτηγά σημειώθηκε αύξηση 19,0% στις πωλήσεις, ενώ στα καινούργια λεωφορεία δεν παρατηρείται σχεδόν καμία μεταβολή (-0,5%).

Πάντως, μείωση υπάρχει στις πωλήσεις μοτοσικλετών. Μόλις έχουμε τα επίσημα στοιχεία θα τα παρουσιάσουμε.

Τέταρτη σερί χρονιά αύξησης πωλήσεων ΙΧ

Πίνακας: Ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών ανά μήνα και έτος

SHARE:

24Media Network