Το Nissan LEAF ηγέτης στη βιώσιμη κινητικότητα

Το Nissan LEAF ηγέτης στη βιώσιμη κινητικότητα

Το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan LEAF, αποτελεί την αποτελεί την ενσάρκωση του οράματος της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Έχοντας ξεκινήσει πρόσφατα την πολλά υποσχόμενη εμπορική του πορεία και στην Ελλάδα, το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan LEAF, αποτελεί την αποτελεί την ενσάρκωση του Intelligent Mobility της Nissan, του οράματος της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Στο επίκεντρο του Nissan Intelligent Power, στο νέο Nissan LEAF, βρίσκεται το e-powertrain, το ηλεκτρονικό σύστημα παραγωγής και μετάδοσης κίνησης, το οποίο προσφέρει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, αυξημένη ροπή και ισχύ, με περισσότερο δυναμικές επιδόσεις. Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης συμπληρώνει η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τεχνολογίας, η οποία παρέχει αυξημένη ισχύ, όπως και ικανότητα αποθήκευσης της ενέργειας.

Μαζί με την ενισχυμένη ενεργειακή απόδοση, το νέο e-powertrain προσφέρει μια εκπληκτική, γραμμική οδηγική απόδοση, ισχύος 110 kW. Η ροπή έχει αυξηθεί στα 320 Nm, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της επιτάχυνσης. Η μεγαλύτερη μπαταρία των 40 κιλοβατωρών, διαμορφώνει την εμβέλεια του αυτοκινήτου στα 389 χιλιόμετρα, σε αστικό κύκλο οδήγησης και σύμφωνα με τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών και κατανάλωσης του WLTP.

Η προηγμένη τεχνολογία υποστήριξης οδήγησης του Nissan LEAF, το ProPILOT και το ProPILOT Park, καθιστούν ξεκούραστη την οδήγηση σε βεβαρυμμένη κυκλοφορία και αντίστοιχα πανεύκολη την στάθμευση. Το πρωτοποριακό e-Pedal φέρνει δίνει μια νέα διάσταση στην οδήγηση, ενθουσιάζοντας τους οδηγούς και προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να επιταχύνουν και να επιβραδύνουν, χρησιμοποιώντας μόνο ένα πεντάλ.

Οι επιβάτες του νέου Nissan LEAF θα επωφεληθούν επίσης από ένα νέο interface με μια εφαρμογή για smartphones, που τους επιτρέπει να παρακολουθούν την κατάσταση φόρτισης του οχήματός τους, να βρουν τον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης και να προθερμαίνουν ή να ψύχουν το αυτοκίνητο στην ιδανική θερμοκρασία, πριν καν το οδηγήσουν!

The new Nissan LEAF: the world's best-selling zero-emissions electric vehicle now most advanced and accessible on the planet The new Nissan LEAF: the world's best-selling zero-emissions electric vehicle now most advanced and accessible on the planet

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Nissan LEAF συνεχίζει να διατηρεί την πρωτιά των πωλήσεων στα EVς παγκοσμίως, με περισσότερες από 430.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί από το 2010, όπου και ξεκίνησε η εμπορική διάθεσή της πρώτης γενιάς του μοντέλου.

Έχοντας κατακτήσει πάνω από 100 παγκόσμια βραβεία, από το πρώτο λανσάρισμά του το 2010, το Nissan LEAF έχει εδραιώσει μια ισχυρή “υπόληψη” για την προηγμένη τεχνολογία, καθώς και την αποτελεσματικότητα, πρακτικότητα, άνεση και τη δυναμική οδήγηση που προσφέρει. Πρόσφατα το νέο Nissan LEAF έλαβε το βραβείο του “Καλύτερου Αυτοκινήτου της Χρονιάς” στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων και plug-in υβριδικών από το “L’Automobile et L’Entrprise”, ενώ στα βραβεία που του απονεμήθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες, περιλαμβάνεται το βραβείο DiarioMotor.com Electric Pushing στην Ισπανία, το Motor Electric στην Ιταλία και το βραβείο 2018 Drive Power Gold στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 33.990€.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα