Φορτηγό Volvo σε κόντρα με την Koenigsegg One:1

Φορτηγό Volvo σε κόντρα με την Koenigsegg One:1

Μια κόντρα ανάμεσα σε ένα φορτηγό και ένα απίθανο supercar, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για το ποιός θα είναι ο νικητής. Προσφέρεται όμως για χρήσιμα συμπεράσματα (Vid)

Στη νέα ταινία της Volvo Trucks «Volvo Trucks vs Koenigsegg», ο καταξιωμένος οδηγός αγώνων Tiff Needell οδηγεί ένα Volvo FH κόντρα σε ένα από τα ταχύτερα σπορ αυτοκίνητα του κόσμου, ένα Koenigsegg One:1. Σκοπός είναι η απόλυτη δοκιμασία για το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη I-Shift, με βάση μια τεχνική που χρησιμοποιείται στα σπορ αυτοκίνητα.

Απέναντι στο Volvo FH, το οποίο έχει δημιουργηθεί για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων, περιμένει μαρσάροντας τον κινητήρα του το Koenigsegg One:1, ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα του κόσμου, το οποίο μπορεί να επιταχύνει από 0–400 χλμ/ώρα σε λιγότερα από 20 δευτερόλεπτα.

Στη θέση του οδηγού του φορτηγού βρίσκεται ο Tiff Needell, έμπειρος οδηγός αγώνων και παρουσιαστής του Fifth Gear, της αγγλικής τηλεοπτικής σειράς για το αυτοκίνητο. Σε μερικά δευτερόλεπτα, τα δύο οχήματα θα βρεθούν αντιμέτωπα στην πίστα αγώνων Knutstorp, στη νότια Σουηδία, μια πίστα γνωστή για τις αλλαγές υψομέτρου και τις κλειστές στροφές της.

Για να είναι δίκαιη η αναμέτρηση, έχει δοθεί στο Volvo FH το μικρό πλεονέκτημα να κάνει ένα γύρο στην πίστα, τη στιγμή που το Koenigsegg κάνει δύο γύρους. Παρά το πλεονέκτημα αυτό, ο αγώνας εξακολουθεί να είναι αμφίρροπος.

«Όταν είσαι οδηγός αγώνων δεν διακατέχεσαι ποτέ από φόβο. Πάντα έχεις εμπιστοσύνη στο όχημα σου. Στην περίπτωση αυτή, ήμουν κάπως επιφυλακτικός όσον αφορά την οδήγηση φορτηγού στην πίστα, καθώς δεν είχα κάνει ποτέ κάτι παρόμοιο. Αφότου όμως το οδήγησα για μερικά χιλιόμετρα, άρχισα να αποκτώ απόλυτη εμπιστοσύνη στο Volvo» λέει ο Tiff Needell.

Η απόφαση για την κόντρα ανάμεσα σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο και ένα φορτηγό δεν είναι τυχαία. Το σύστημα μετάδοσης που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Volvo FH, το I-Shift διπλού συμπλέκτη, βασίζεται σε μια τεχνική που εφαρμόζεται στα σπορ αυτοκίνητα.

Χωρίς να αποκαλύψει τα αποτελέσματα, ο Tiff Needell παραδέχεται ότι οι επιδόσεις του φορτηγού τον εντυπωσίασαν. «Το I-Shift διπλού συμπλέκτη είναι αληθινή αποκάλυψη. Η αξία του γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στις ανωφέρειες, όπου το φορτηγό δεν λαχανιάζει αλλά συνεχίζει απρόσκοπτα την πορεία του, χωρίς να γίνονται αισθητές οι αλλαγές ταχυτήτων. Όταν φρενάρεις, κατεβάζει ταχύτητες πολύ μαλακά και άνετα. Είναι σίγουρο ότι το φορτηγό διαθέτει καρδιά σπορ αυτοκινήτου» λέει ο Tiff Needell.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φορτηγό Volvo σε... κόντρα με την Koenigsegg One:1

SHARE:

24Media Network