BRAIN DRAIN

Διαμερίσματα στην Αθήνα

Πώς θα εξασφαλιστεί φθηνή στέγη για τα νέα ζευγάρια: Το σχέδιο της κυβέρνησης

Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας δημοσίου, ΣΔΙΤ και κίνητρα για ανακαίνιση παλιών διαμερισμάτων, μεταξύ των μέτρων για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος.

Brain Gain: "Και γιατί να γυρίσω πίσω;"

Brain Gain: "Και γιατί να γυρίσω πίσω;"

Έλληνες του εξωτερικού μιλούν στο Magazine για το ενδεχόμενο επαναπατρισμού τους, αναζητώντας λόγους και κίνητρα για να μπουν στο αεροπλάνο της μόνιμης επιστροφής.

Το Brain Drain και πώς να το αντιστρέψουμε

Το Brain Drain και πώς να το αντιστρέψουμε

Στόχος της νέας διαδικτυακής εκδήλωσης "Το Brain Drain και πώς να το αντιστρέψουμε" του Ινστιτούτου "Νίκος Πουλαντζάς", του ΕΝΑ και του Δικτύου για την Υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης είναι να αναδείξει τα προβλήματα, και να προτείνει συγκεκριμένες πολιτικές που θα δίνουν διέξοδο στη νέα γενιά επιστημόνων.

Φωτογραφία αρχείου

Η νεολαία στον κάλαθο των αχρήστων- Η κατάργηση της ΓΓ Νέας Γενιάς και τα χαμένα κονδύλια

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν διαθέτει Εθνική Στρατηγική για θέματα νεολαίας. Πώς καταργήθηκε σε μία νύxτα η ΓΓ Νέας Γενιάς από το επιτελικό κράτος και γιατί υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να χαθούν πολύ μεγάλα ποσά από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η Εφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου στο News 24/7: "Tα γραφεία του ΔΝΤ κλείνουν, το πνεύμα του όμως παραμένει στις εργατικές πολιτικές της ΝΔ"

"Ως προς την ουσία της πολιτικής της ΝΔ στα εργασιακά και το ασφαλιστικό δεν αλλάζει τίποτα με την αποχώρηση Μηταράκη", εκτιμά η πρώην υπουργός Εργασίας.

Η εξομολόγηση Έλληνα μετανάστη στη Σουηδία: Με τσακίζει που δεν υπάρχει το φως του ήλιου

Η εξομολόγηση Έλληνα μετανάστη στη Σουηδία: Με τσακίζει που δεν υπάρχει το φως του ήλιου

Πίσω από το τιμόνι του ταξί του στην Στοκχόλμη ο Νίκος Μπελούκμπασης μετράει κέρδη και ζημιές από τη μετανάστευση στη Σουηδία. Μία συνέντευξη που σπάει στερεότυπα.

Αφίσα για την πορεία κατά της ανεργίας που ξεκίνησε από την Πάτρα για να καταλήξει στην Αθήνα, 10/4/2016

Brain Drain: Εξαιρετικά μορφωμένη η νέα γενιά μεταναστών - Η γραφειοκρατία βασικό ζήτημα στην Ελλάδα

Ο News 24/7 στους 88,6 συνεχίζει το μεγάλο αφιέρωμα στο brain drain. Τι λένε η ερευνήτρια της Ακαδημίας Αθηνών, Ζωή Κουρνιά και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Υφαντόπουλος για το φαινόμενο.

O αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης

Κ.Φωτάκης: Βάζουμε φρένο στην έλλειψη προοπτικών σταδιοδρομίας

Ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης μίλησε για το brain drain στο News 24/7 στους 88,6 με αφορμή την έρευνα του Kappa Research για τους νέους που έφυγαν και και έμειναν στην Ελλάδα

ΕικΦωτογραφία αρχείου

Οι νέοι που κατοικούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποκαλύπτονται

Τι αποδεικνύει μεγάλη έρευνα της καπα-research για τις τάσεις, αντιλήψεις και προοπτικές τριών χιλιάδων νέων Ελλήνων που έμειναν ή έφυγαν από τη χώρα. Η μεγάλη κρίση της πολιτικής και η ταύτιση του κράτους με τη διαφθορά. Θα ψήφιζαν νέο "κόμμα Ελλήνων του εξωτερικού".

BRAIN DRAIN, η μάστιγα της Ελλάδας

Μεγάλο αφιέρωμα του Ραδιοφώνου 24/7 στο Brain Drain

Τι πρέπει να γίνει με τους 250.000 έλληνες νέους πτυχιούχους που μετανάστευσαν και εργάζονται στο εξωτερικό προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα μας. Μιλούν αρμόδιοι, ειδικοί επιστήμονες και κυρίως οι ίδιοι οι νέοι μας