Χοακίν Φίνιξ: Σε διαμαρτυρία για τα ζώα, δεμένος στη Γέφυρα του Λονδίνου

Ο Χ. Φοίνιξ
Ο Χ. Φοίνιξ AP

Ο υποψήφιος για Όσκαρ, Χοακίν Φίνιξ προέβη στην κίνηση αυτή ως ένδειξη υποστήριξης στο βασανισμό των ζώων από τις βιομηχανίες κρέατος.

Ο Χοακίν Φίνιξ, που πριν λίγες ώρες κέρδισε και το βραβείο Bafta, μαζί με άλλους ακτιβιστές κρέμασε στη Γέφυρα του Λονδίνου ένα πανό με το σύνθημα: «Η βιομηχανική κτηνοτροφία καταστρέφει τον πλανήτη μας. Γίνε βίγκαν».

Ο υποψήφιος για Οσκαρ 2020 Χοακίν Φίνιξ αγωνίζεται εδώ και χρόνια για τα δικαιώματα των ζώων, ενώ είναι βίγκαν από την ηλικία των 3.

«Οι άνθρωποι αν και θα έπρεπε, δεν νιώθουν πανικό. Αυτό που ζούμε είναι πολύ δύσκολο κι ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω κάτι», δήλωσε ο ηθοποιός στο Sky News.

Ο δημοφιλής ηθοποιός μάλιστα, γνωστός και για την ακτιβιστική του δράση, τον περασμένο μήνα έπεισε τους διοργανωτές των Χρυσών Σφαιρών να δημιουργήσουν ένα εξολοκλήρου μενού βίγκαν κατά την τελετή απονομής των βραβείων.

Μάλιστα μετά από παρότρυνση του Χοακίν Φοίνιξ, και η Ακαδημία αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια "οικολογική" τελετή απονομής των φετινών κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Όσκαρ 2020
SHARE: