Η συγκινητική ανάρτηση του Νίνο για τα μοναχικά Χριστούγεννα και η ομοιότητα με τον Moby

Η συγκινητική ανάρτηση του Νίνο για τα μοναχικά Χριστούγεννα και η ομοιότητα με τον Moby

Ο τραγουδιστής Νίνο Ξυπολυτάς έκανε μια ανάρτηση για τα Χριστούγεννα και για όσους περνούν μόνοι τους αυτή τη γιορτινή μέρα. Μόνο που αυτά που έγραψε, κάπου τα έχουμε ξαναδιαβάσει.

Ο γνωστός τραγουδιστής Νίνο Ξυπολυτάς έκανε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, σχετικά με τη μέρα των Χριστουγέννων και το γεγονός πως υπάρχουν άνθρωποι που περνούν αυτή την απόλυτα οικογενειακή γιορτή μόνοι τους.

Ο ίδιος προχώρησε, μέσα από τη φωτογραφία και το κείμενο που ανέβασε, σε μια γενναία εξομολόγηση, δηλώνοντας πως ανήμερα των Χριστουγέννων είχε ένα μικρό τραπέζι μόνος του, σε αντίθεση με τα μεγάλα γιορτινά και πλούσια τραπέζια που έχουμε στο μυαλό μας για τη μέρα αυτή.

Επίσης, έκανε αναφορά στο πώς γέμισε την μέρα του, βλέποντας τα παιδιά του, τους φίλους του και την οικογένειά του, ενώ δεν παρέλειψε να θίξει το θέμα των social media, λέγοντας πως δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τις “τέλειες” φωτογραφίες που βλέπουμε και ότι θα πρέπει να μπορούμε να σταθούμε μόνοι μας και να είμαστε δυνατοί.

Όμορφη ανάρτηση με πολύ σημαντικό μήνυμα, αν και κάτι παρόμοιο είχε ανεβάσει ο διεθνής μουσικός Moby μία μέρα πριν…

Αυτό εδώ πίσω μου, είναι το εορταστικό μου τραπέζι για φέτος.
Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Εγώ και εγώ.

Σήμερα έγραψα,έψαξα,μίλησα με τα παιδιά μου,μίλησα με την οικογένειά μου,πήγα σε δυο φίλους μου,κάναμε μια πολύ ωραία κουβέντα,και τώρα γύρισα-ούτε καν στο σπίτι μου-, αλλά θέλω να ξέρετε εκεί έξω εσείς οι μόνοι, ότι υπάρχουν κι άλλοι που περνάνε τις γιορτές σαν εσάς. Όπως εγώ.
Είμαι εδώ μόνος,αλλά γεμάτος,συγκροτημένος,πιο δυνατός από ποτέ. 
Εκεί φαίνεται η κράση σου.
Εκεί φαίνεται το υλικό σου.
Εκεί φαίνονται όλα. 
Στο τίποτα. 
Όταν είσαι μόνος. 
Κοίταξε να είσαι δυνατός. 
Και αν δεν είσαι,να γίνεις! Γρήγορα! Τώρα! . . 
Μην μπερδεύεστε με την τέλεια φωτογραφία που χαζεύετε στο διαδίκτυο
Μούφες είναι όλα. 
Ξέρετε τι λέω. . .

Μόνοι μας ερχόμαστε στον κόσμο.
Μ
όνοι μας φεύγουμε.
Στο ενδιάμεσο μην αισθανθείτε ποτέ μόνοι.
Βρείτε τα με τον εαυτό σας, και δε θα είστε ποτέ μόνοι.

Χρόνια μου πολλά λοιπόν.
Τα λέμε του χρόνου.
Υγεία. Οικογένεια. Φίλοι.
Και συγκεντρωμένο μυαλό.
Αυτά σας εύχομαι.
ΣΣΣΞ. 27/12/2018

Τι μας θυμίζει η ανάρτηση του Νίνο

Προφανώς και δεν υπάρχει παρθενογένεση στον τρόπο έκφρασης ή στις ευχές ή τις αναρτήσεις στο Instagram, αλλά το μήνυμα του Νίνο είναι τόσο πολύ όμοιο με την ανάρτηση του διεθνούς τραγουδιστή Moby, που έγραψε κάτι ανάλογο για τα μοναχικά Χριστούγεννα μόλις λίγες μέρες πριν.

Ο τραγουδοποιός της ηλεκτρονικής μουσικής Moby, εξέφρασε με χιούμορ πως πέρασε τη μέρα των Χριστουγέννων μόνος του, περιέγραψε τι έκανε την συγκεκριμένη μέρα – πήγε για περπάτημα, δούλεψε πάνω στη μουσική του, διάβασε άρθρα – και προέτρεψε όσους περνούν μόνοι τις γιορτές, να μην στεναχωριούνται.

Επίσης, έκανε και ο Moby (ή μήπως έκανε πρώτος ο Moby;) λόγο για την πλαστή ευτυχία των social media και την εξιδανικευμένη χαρά που παρουσιάζεται σε αυτά, ενώ ανέβασε μια φωτογραφία που δείχνει το πώς είναι στην πραγματικότητα κάποιος και το πώς φαίνεται στα social media, αυτοσαρκαζόμενος και με χιούμορ.

Το μήνυμα του Moby πάει κάπως έτσι: “Γνωρίζω ότι πολύς κόσμος δυσκολεύεται με τις γιορτές. Το πράγμα γίνεται χειρότερο από τον κατακλυσμό εικόνων οικογενειακής ευτυχίας που μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν από πίνακα ζωγραφικής του Norman Rockwell. Μη ζηλεύετε και μη νιώθετε άσχημα. O περισσότερος κόσμος θέλει να ανεβάζει στα social media μια εξιδανικευμένη εικόνα της πραγματικότητάς του. Αν σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα, πέρασα κι εγώ τα Χριστούγεννα μόνος. Πήγα για περπάτημα, δούλεψα και διάβασα ένα σωρό άρθρα για τον εφιαλτικό μας πρόεδρο. Είμαστε πολλοί όσοι περνάμε μόνοι τις γιορτές. Κι αυτό με κάποιο τρόπο εύχομαι να σας κάνει να αισθανθείτε ότι δεν είστε μόνοι”.

Άρα όχι μόνο η ανάρτηση του Moby προηγήθηκε του Νίνο χρονικά, αλλά ο Νίνο θίγει ένα προς ένα σχεδόν τα ζητήματα που σχολιάζει ο Moby. Μπορεί να πήρε έμπνευση, μπορεί να ταυτίστηκε και να θέλησε να το φέρει στα μέτρα του, μπορεί και να είναι εντελώς τυχαίο και συμπτωματικό. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα