Ιωάννα Μαλέσκου: “Ο γλωσσικός πλούτος είναι κάτι που μου προκαλεί ηδονή”

Ιωάννα Μαλέσκου: “Ο γλωσσικός πλούτος είναι κάτι που μου προκαλεί ηδονή”
Ιωάννα Μαλέσκου Instagram

"Είμαι δασκάλα, πέρασα από τα Κρητικά καλλιστεία και μπήκα στην τηλεόραση" δηλώνει η καλλονή Ιωάννα Μαλέσκου, την οποία έχουν αποκαλέσει πολλές φορές "Μενεγάκη" της κρητικής τηλεόρασης.

Η Ιωάννα Μαλέσκου είναι παρουσιάστρια στον Κρήτη TV και ένα φρέσκο πρόσωπο στην κρητική κοινωνία, ενώ έχει απασχολήσει αρκετές φορές λόγω της όμορφης εμφάνισής της και του γεγονότος πως άφησε τη δουλειά της ως δασκάλα, ώστε να ασχοληθεί με την τηλεόραση.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η καλλονή που γεννήθηκε στην Πρέβεζα, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται στην Κρήτη, μίλησε για τη ζωή της, για τα Παγκρήτια Καλλιστεία από τα οποία είχε περάσει, για την εμπειρία της στα παιδαγωγικά, αλλά και την ελληνική γλώσσα.

“Δούλεψα σε διάφορα δημοτικά, από χωριό σε χωριό πήγαινα. Έχω φάει την Κρήτη με το κουτάλι. Δυσκολίες υπήρξαν, ειδικά την πρώτη χρονιά. Κατέβηκα με μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα. Την πρώτη χρονιά πήγα σε ένα απομακρυσμένο, ορεινό χωριό, όπου η εμφάνισή μου ήταν κάτι το οποίο δεν είχαν συνηθίσει και το πρωτεύον για να σχολιάσει κάποιος. Αυτό δημιούργησε με ανισορροπίες.

Είχα συμμετάσχει στα Παγκρήτια Καλλιστεία. Δεν βγήκα πρώτη, βγήκα αναπληρωματική. Έπειτα μου έγιναν πολλές προτάσεις, μεταξύ αυτών να ασχοληθώ με την τηλεόραση. Παραιτήθηκα από δασκάλα γιατί ο χρόνος που χρειάζομαι καθημερινώς για να ετοιμάσω την εκποπή μου είναι πολύς, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Βρήκα αυτό που αγαπάω να κάνω.

Η σχέση μου με την ελληνική γλώσσα είναι σχέση ζωής. Από παιδάκι είχα αυτό που για να πω μια λέξη, πρέπει να ξέρω πώς γράφεται. Για να την γράψω, πρέπει να ξέρω την ετυμολογία της και τη ρίζα της. Λάτρης των αρχαίων ελληνικών και όλης της μαγείας των λέξεων. Ο γλωσσικός πλούτος είναι κάτι που μου προκαλεί ηδονή.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα